Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Avdelningen för språk och litteratur (ASK) bedriver verksamhet inom ämnena medie- och kommunikationsvetenskap, svenska, svenska som andraspråk, engelska och litteraturvetenskap som fristående kurs, medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet och lärarprogrammen från förskola till ämneslärare.
Nu söker vi en postdoktor i svenska språkdidaktik/litteraturdidaktik.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår forskning (70%). Forskningsarbetet ska inriktas mot litteraturdidaktik och ha relevans för lärarutbildningen och forskningsmiljön CCD.

I arbetsuppgifterna ingår också undervisning (30%) på fristående kurs och på lärarprogrammen samt handledning av examensarbete.

Sökande förutsetts bidra till utveckling av forskningsmiljön och ämneskollegiets verksamhet.

På JU finns ämnet litteraturvetenskap med litteraturdidaktik som fristående kurs upp till 60hp och inom alla lärarprogram.

Den nätverksbaserade nationella och internationella forskningsmiljön CCD - Communication, Culture, and Diversity har en nod baserad vid HLK och JU. Inom gruppen CCD@JU bedrivs tvärvetenskaplig forskning om lärande, språk och litteratur med fokus på ex/inkluderande kommunikativa praktiker. Nationellt Litteraturdidaktiskt nätverk - LDN är förankrat och koordinerat i CCD-gruppen. Digitaliseringen av skolan inryms i detta fokus. Forskargruppen arbetar både med praktiknära forskning och grundforskning inom området. 

Kvalifikationer

Du ska ha avlagt doktorsexamen i litteraturvetenskap eller litteraturdidaktik högst tre år innan tiden för ansökan har gått ut. Du ska ha utfört tidigare forskning inom litteraturdidaktik. Det är meriterande om du har en lärarexamen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Tidsbegränsad heltidsanställning som postdoktor i högst två år. Arbetstidsvillkor: Årsarbetstid för lärare enligt högskolans kollektivavtal. Ta gärna del av tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 15 april 2020. Bilagor
föredras i PDF-format. Ansökan ska innehålla:
• CV och personligt brev
• Styrkt meritförteckning
• Publikationslista
• Kopia av doktorsavhandling och högst tre ytterligare publikationer
• Planerad forskning, projektbeskrivning, (ca 10.000 tkn, inkl. mellanslag)
• Namn, e-postadress och telefonnummer till tre referenspersoner

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2020/998-221
Kontakt
  • Fredrik Ebefors, +46 36-10 1386
  • Marie Öhman, 036-101500
  • Ylva Lindberg, +46 36-10 1495
Facklig företrädare
  • Mikael Gustafsson, Saco, +46 36-10 1178
  • Rebecka Florin Sädbom, Lärarförbundet, +46 36-10 1482
Publicerat 2020-03-06
Sista ansökningsdag 2020-06-17

返回职位空缺页面