Högskoleservice, Avdelningen för studieadministration

Högskoleservice är en del av Jönköping University. Med vår stora bredd tillhandahåller vi väsentligen all stödverksamhet. Förutom Högskolebiblioteket och infrastruktur i form av byggnader och nätverk erbjuder vi bland annat studieadministration, studie- och karriärvägledning, IT-service, vaktmästeri, kommunikation och marknadsföring samt ekonomi- och personaladministration. Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar många människor och har stora möjligheter att utvecklas.

Utbildningshandläggare

Avdelningen för Studieadministration ansvarar för antagning, examen, studieadministrativa system och utbildningsadministration vid Jönköping University. Vill du arbeta som utbildningshandläggare i en dynamisk miljö och med stort fokus på service till studenter, programansvariga och annan personal? Då kan du vara den vi söker!

Vi erbjuder dig

I rollen som utbildningshandläggare erbjuder vi dig en stimulerande arbetsplats där du blir en del i studieadministrationens antagnings- och utbildningsadministrativa process.

Som utbildningshandläggare med fokus på antagningsverksamheten arbetar du huvudsakligen med bland annat valideringsarbete, att göra behörighetsgranskningar av såväl svenska som utländska gymnasiebetyg samt utländska högskolemeriter. Du kommer också ge skriftlig och muntlig information till sökande och studerande i antagningsfrågor på svenska och på engelska.

Ytterligare arbetsuppgifter kan vara:

 • utbildningsplanering, registrering i Ladok;
 • förbereda i Ladok och ge support till lärare inför resultatrapportering;
 • registrering i kurser och program, studieuppehåll, tillgodoräknanden, studieavbrott;
 • bearbetning av kurs- och utbildningsplaner;
 • registrering av uppgifter i Ladok och i antagningssystemet;
 • granska och fatta beslut om att kursfordringar uppfylls för examen på grund, avancerad och forskarnivå;
 • utfärda examensbevis.

Arbetet sker i nära samarbete med utbildningschefer, lärare, annan personal och studenter.

Det är viktigt för oss att ta tillvara på din kompetens, och beroende av dina tidigare erfarenheter kan ytterligare arbetsuppgifter tillkomma.

Vi söker dig

Vi söker dig som har en god förmåga att arbeta självständigt och flexibelt genom att ta ansvar för dina uppgifter. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra, och att dagligen möta nya människor som du kan vara till hjälp för. Ditt arbetssätt präglas av noggrannhet och uthållighet. Du är en utåtriktad och kommunikativ person som kan hantera många olika kontaktytor i en organisation.

Du har examen på lägst kandidatnivå inom lämpligt område. Alternativt har du flera års erfarenhet av studieadministrativt arbete (antagning, Ladok, Kursinfo, kurs- och resultatrapportering) inom högskola. Det är ett krav att du har goda kunskaper och tidigare erfarenhet av att arbeta i Excel.

Jönköping University har en tydlig internationell prägel, vilket ställer krav på obehindrad skriftlig och verbal förmåga i såväl svenska som engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Information

Tjänsten är ett vikariat under perioden 12 oktober 2020 tom 31 augusti 2021, med eventuell möjlighet till förlängning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 20 september.

Ansökan ska innehålla:

 • CV;
 • personligt brev;
 • referenser.
Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-10-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3200-221
Kontakt
 • Monica Hjelmåker, +46 36-10 1541
Facklig företrädare
 • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
 • Sofia Nodén, Saco-S, +46 36-10 1037
Publicerat 2020-09-07
Sista ansökningsdag 2020-09-20

返回职位空缺页面