HLK, Avd för ämnesdidaktik globala & studier

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Till avdelningen för ämneslärare och globala studier vid Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) söker vi nu en engagerad adjunkt som ska undervisa i allmän didaktik inom UVK-området för grundskolan i lärarutbildningen.

För att lyckas och trivas i rollen som adjunkt behöver du ha en god samarbetsförmåga med vilken du skapar och underhåller kontakter med studenter, kollegor och med det omgivande samhället. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga där lyhördhet blir ett viktigt verktyg i ditt arbete. Vi vill att du som person är engagerad och delaktig och att du värdesätter och välkomnar olikheter och andras perspektiv.

ARBETSUPPGIFTER

I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår att utveckla, planera och genomföra undervisning på grundnivå i ämnesdidaktik inom lärarutbildningen samt i fristående kurser. Du kommer även att handleda och examinera på grundnivå samt genomföra VFU-besök.

I tjänsten ingår administrativt arbete och du kan även komma att medverka i högskolans uppdragsverksamhet.

KVALIFIKATIONER

För att lyckas i rollen som adjunkt behöver du ha:

 • magisterexamen i ett relevant ämne exempelvis pedagogik, didaktik, ämnesdidaktik med relevant inriktning för grundskolan eller vad arbetsgivaren bedömer som motsvarande
 • lärarexamen
 • dokumenterad pedagogisk skicklighet
 • god förmåga att leda undervisning och utveckla utbildningen
 • genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper
 • god förmåga att samverka med omvärlden

Det är meriterande om du har erfarenhet av undervisning inom lärarutbildningen samt undervisningserfarenhet från grundskolan. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet inom professionshandledning samt erfarenhet av undervisning inom den utbildningsvetenskapliga kärnan och bedömning för lärande.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

Vid bedömning av de sökande kommer särskild stor vikt att läggas vid den pedagogiska skickligheten och vid personlig lämplighet.

INFORMATION

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sommaren 2021 eller enligt överenskommelse. Anställningen inleds normalt med provanställning.

Arbetstidsvillkor: Årsarbetstid för lärare enligt högskolans kollektivavtal.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-30.
Bilagor föredras i PDF-format.

Ansökan ska innehålla:

 • CV och personligt brev
 • Beskrivning av pedagogisk skicklighet
 • Styrkt meritförteckning
 • Referenser

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Vi erbjuder en jämlik och inkluderande arbetsplats och vi välkomnar sökande med olika bakgrund. Läs mer om oss på https://ju.se/ samt Högskolan för lärande och kommunikation.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-07-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1506-211
Kontakt
 • Bo Magnusson, +46 36-10 1492
Facklig företrädare
 • Mikael Gustafsson, Saco-S, +46 36-10 1178
 • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
 • Kristina Wennefors, Lärarförbundet, 036-550 24 21
Publicerat 2021-04-01
Sista ansökningsdag 2021-04-30

返回职位空缺页面