Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Till avdelningen för språk och kommunikation vid Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) söker vi nu dig som vill undervisa i kurser på grundnivå på medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet (MKV-programmet). Vid avdelningen bedrivs utbildning och forskning inom företrädesvis medie- och kommunikationsvetenskap, svenska och engelska.

För att lyckas och trivas i rollen som adjunkt hos oss behöver du ha god samarbetsförmåga med vilken du skapar och underhåller kontakter med studenter, kollegor och med det omgivande samhället. Vi vill även att du har god förmåga att arbeta självständigt och god kommunikativ förmåga.

 

ARBETSUPPGIFTER

I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår att planera och genomföra undervisning på grundnivå inom kurser på MKV-programmet. Handledning av uppsatser hör också till arbetsuppgifterna, liksom visst administrativt arbete.

 

KVALIFIKATIONER

Vi vill att du har:

 • magisterexamen eller motsvarande kompetens av betydelse för verksamheten
 • erfarenhet av undervisning inom medie- och kommunikationsvetenskap vid högskola eller universitet
 • erfarenhet av handledning av B- och C uppsatser
 • yrkesverksamhet inom kommunikationsområdet
 • dokumenterad pedagogisk skicklighet
 • god förmåga att leda undervisning och utveckla utbildning
 • genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper och förbinder dig att genomgå högskolepedagogisk utbildning under de två första anställningsåren

Det är meriterande om du har erfarenhet av kursansvar. Vi ser det även som positivt om du har erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor.

Vid bedömning av de sökande kommer störst vikt att läggas vid den pedagogiska skickligheten. Stor vikt kommer även läggas vid personlig lämplighet.

 

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

 

ANSTÄLLNING

Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid, med omfattning 50%. Tillträde juli 2021 eller enligt överenskommelse. Anställningen inleds normalt med provanställning.

Arbetstidsvillkor: Årsarbetstid för lärare enligt högskolans kollektivavtal.

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-23. Bilagor föredras i PDF-format.

Ansökan ska innehålla:

 • CV och personligt brev
 • Styrkt meritförteckning
 • Vidimerade intyg och examensbevis
 • Referenser
 • Löneanspråk

 

OM OSS

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Vi erbjuder en jämlik och inkluderande arbetsplats och vi välkomnar sökande med olika bakgrund. Läs mer om oss på https://ju.se/ och Högskolan för lärande och kommunikation.

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-07-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1843-211
Kontakt
 • Fredrik Ebefors, +46 36-10 1386
Facklig företrädare
 • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
 • Mikael Gustafsson, Saco-S, +46 36-10 1178
 • Kristina Wennefors, Lärarförbundet, 036-550 24 21
Publicerat 2021-05-05
Sista ansökningsdag 2021-05-23

返回职位空缺页面