Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Jönköping University har cirka 12 000 studenter, varav cirka 1 850 är internationella. Lärosätet har cirka 800 anställda och samarbetar med cirka 350 internationella partneruniversitet och cirka 800 partnerföretag samt 1 000 partnerskolor inom lärarutbildningen. Högskolan för lärande och kommunikation har cirka 5 000 studenter och cirka 150 anställda

 

Du kommer till en högskola i utveckling och expansion. Ditt uppdrag blir att fortsatt leda arbetet med att förverkliga JU:s strategier för internationalisering och samverkan. Som Vd svarar du inför en styrelse med Jönköping Universitys rektor som ordförande. Du har en nära dialog med rektor och den övriga högskoleledningen och ingår i JUs ledningsgrupp där helhetssyn och förmåga att bidra till hela JUs utveckling är en viktig förmåga. Som Vd för Högskolan för lärande och kommunikation har du en ledningsgrupp som stödjande och rådgivande organ.

 

Högskolan för lärande och kommunikations Vd och akademiska ledare är ansvarig för verksamhet personal, ekonomi och resultat och rapporterar till rektor vid Jönköping University. Vd ansvarar för att omsätta strategierna till resultat att leda och utveckla undervisning och forskning mot, liksom att stärka kunskapsöverföring.

Som Vd har du också ansvar för finansiering liksom för att vidmakthålla och bygga nätverk och kontakter med externa parter, näringsliv och samhälle, regionalt, nationellt och internationellt. Du kommer även ha det övergripande ansvaret för att säkerställa kompetensförsörjning och en god arbetsmiljö.

 

För att lyckas i denna roll är du en välmeriterad professor eller docent inom ett, för uppdraget, relevant område. Du har erfarenhet av att leda, bygga och utveckla utbildnings- och forskningsmiljöer samt gedigen erfarenhet som chef för en avdelning inom en akademisk institution eller annan liknande organisation med fullt ansvar för verksamhet, resurser och personal.

Du har en god förmåga att förstå både nationella och internationella förutsättningar och möjligheter för högre utbildning och forskning. Du är en närvarande och synlig ledare inom och utanför organisationen med ett gott relevant nätverk och kan vidmakthålla och utveckla goda relationer. Du har förmågan att sätta Högskolan för lärande och kommunikation på kartan nationellt och internationellt och därmed skapa samarbeten och attrahera finansiering. Du har förståelse för betydelsen av studentinflytande.

Ditt ledarskap kännetecknas av en god förmåga att lyssna och kommunicera, att skapa förtroende, tillit och engagemang samt förankra och fatta beslut med integritet, tydlighet och transparens. Du har förmågan att delegera med tydlighet och att leda genom andra för att få människor att växa och ändå ha tillräcklig insyn för att behålla ansvaret för den uppsatta inriktningen.

Vi ser att du har erfarenhet av att utveckla organisation och människor samt att framgångsrikt leda i förändring. Du har förmågan att kombinera strategiska visioner med operativt arbete och handling genom att skapa tydliga strukturer för mål, styrning och uppföljning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att leda genom andra ledare.

Du har mycket god kommunikativ förmåga skriftligt och muntligt på både svenska och engelska.

Välkommen till Högskolan för lärande och kommunikation vid Jönköping University!

 

Vi samarbetar i denna rekrytering med AS&B Executive. Önskar du ytterligare information om tjänsten eller vill ha en inledande konfidentiell diskussion är du välkommen att kontakta Anders Stegersjö, tel +46 704 280265, anders.stegersjo@asb-executive.se alternativt Jan Schröder, tel +46 706 181161, jan.schröder@asb-executive.se

 

Fackliga kontaktpersoner:

Saco: Mikael Palmgren

OFR: Thomas Axelsson

Sveriges lärare: Kristina Wennefors

 

Välkommen med din ansökan till Högskolan för lärande och kommunikation, sista ansökningsdag 2023-04-02.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse 2023
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/884-211
Publicerat 2023-06-13
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tillbaka till lediga jobb