Hälsohögskolan, Avdelningen för Odontologi och Oral hälsa

Jönköping University och Hälsohögskolan satsar stort på framtidens möjligheter inom tandvård. En helt ny tandläkarutbildning med ett unikt utbildningskoncept formas just nu i samverkan med Region Jönköpings län, där fokus ligger på hög klinisk relevans med blicken riktad mot framtidens behov av fler tandläkare.

Hälsohögskolan (HHJ) är en fackhögskola inom stiftelsen Jönköping University och har rätt att utfärda forskar- och masterexamen inom humanistiskt samhällsvetenskapligt vetenskapsområde. För mer information: https://ju.se/om-oss/halsohogskolan.html

På Avdelningen för odontologi och oral hälsovetenskap (AOO) bedrivs utbildning, forskning och utvecklingsarbete i huvudämnet oral hälsovetenskap. AOO utbildar tandhygienister på grund- och avancerad nivå. Under 2022 har HHJ skickat in en ansökan om examensrätt för tandläkarutbildning och en ansökan om examensrätt för ett nytt forskarutbildningsområde i tillämpad klinisk behandlingsvetenskap för bedömning av UKÄ.

Till avdelningen hör även kliniskt aktiva tandläkare som arbetar med aktuell tandläkarutbildningsansökan. Vid en eventuell framtida tandläkarutbildning kommer avdelningens och Hälsohögskolans attraktivitet och kompetensförsörjningsgrad öka vilket kommer att stärka skolans och regionens resurser inom odontologi och oral hälsovetenskap. Vid HHJ bedrivs forskning i odontologi och oral hälsa med ett nära samarbete med Folktandvården inom Region Jönköpings Iän.

Vi söker nu en universitetslektor i odontologi som vill vara med och driva utvecklingen av Jönköping Universitys framtida utbildningscentrum inom tandvård. Satsningen kommer innebära flera spännande utvecklingsmöjligheter, bland annat som programansvarig för kommande tandläkarutbildning.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter för lektorn kommer att vara utbildning och forskning inom odontologi och oral hälsa, där även undervisning, handledning och examination på tandhygienistprogrammet kommer vara aktuellt. En viktig arbetsuppgift de närmaste åren är utveckling av- och ett programansvar för den planerade tandläkarutbildningen. I detta arbete ingår samverkan med andra delar inom Jönköping University, Region Jönköpings Län, Linköpings universitet och andra samverkanspartners till vår planerade utbildning.

Andra arbetsuppgifter som kan komma att inkludera är:

  • bedriva forskning och medverka i en forskningsmiljö
  • vara handledare för forskarstuderande
  • delta i förändringsarbete samt internt och externt kommittéarbete
  • medverka i kunskapsutbyte med omvärlden
  • söka externa forskningsmedel
  • delta i fackhögskole- och högskolegemensamma åtaganden.

Jönköping University jobbar för att tillsammans med Region Jönköpings län möjliggöra kombinerade tjänster med verksamhet inom både akademi och klinik.

 

För att vara behörig som universitetslektor ska du ha avlagt doktorsexamen inom ett, för tjänsten relevant område och kunna påvisa dokumenterad vetenskaplig samt pedagogisk skicklighet. Vi söker dig som har klinisk erfarenhet från tandvård och erfarenhet av undervisning inom odontologi samt är legitimerad tandläkare.

Har du medverkat i forskarutbildning och har erfarenhet av handledarskap för doktorander ses detta som positivt.

Eftersom tjänsten innebär ett omfattande samarbete mellan flera parter kommer det att läggas stor vikt vid din samarbetsförmåga och förmågan att ta egna initiativ, för att främja utvecklingen av arbetet och få det att gå framåt. Du är självständig och har påvisat god förmåga att planera organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt.

Vidare är det meriterande om du har goda kunskaper i både svenska/ annat skandinaviskt språk och engelska.

För fullständiga behörighetskrav för tjänsten som universitetslektor vid Jönköping University, se tillämpliga delar i: https://ju.se/om-oss/anställningsordning

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse. Anställningen inleds normalt med sex månaders provanställning.

Möjlighet finns att kombinera tjänsten med klinisk tjänstgöring.

Du kommer erbjudas årsarbetstid för lärare där anställningens villkor regleras i villkorsavtalet och kompletterande kollektivavtal vid Jönköping University. Individuell lönesättning tillämpas.

 

Välkommen med din ansökan senast, 2023–06–01

Din ansökan skickar du in via vårt webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.
Ansökningshandlingar föredras i pdf-format och skall omfatta följande:

  • personligt brev och cv
  • styrkt meritförteckning
  • namn och kontaktuppgifter till minst tre (3) referenser
  • Vidimerade intyg och examensbevis
  • publikationslista
  • 4 (fyra) utvalda publikationer
  • pedagogiska meriter.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. 
Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp. 

 

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av sin internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Vi erbjuder en jämlik och inkluderande arbetsplats och vi välkomnar sökande med olika bakgrund. Läs mer om oss på www.ju.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1510-211
Kontakt
  • Emma Carlsson, +4636-101706
Facklig företrädare
  • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
  • Roger Sandberg, Lärarförbundet, +4636-101214
  • Frida Liabäck, Saco-s, +4636-101480
Publicerat 2023-03-31
Sista ansökningsdag 2023-06-01

Tillbaka till lediga jobb