Jönköping University Enterprise

Jönköping University Enterprise (JUE) är en del av Jönköping University och tillhandahåller bland annat utbildning som ger behörighet till högre studier för internationella studenter. Vi erbjuder totalt tre Pathway program varav två är ett års program och en är en termins program som går varje termin. På somrarna erbjuder JUE en intensiv Pathway English kurs som ges både på campus och online.

Välkommen att söka ett spännande och utmanande uppdrag som Operativ chef och Utbildningschef vid JUE. Här erbjuder vi en bred roll i en organisation med siktet på att ge studenterna utbildning av högsta kvalitet och med ambitionen att utveckla nationell och internationell konkurrenskraftig kompetens för framtiden.

Som Operativ chef och Utbildningschef kommer du planera och driva JUE:s operativa verksamhet samt ha det dagliga ansvaret för utbildningsverksamheten enligt JUE:s uppsatta mål och riktlinjer. Operativt arbetsledningsansvar samt uppföljning och utvärdering av bolagets löpande verksamhet inkluderas i rollen. Du kommer att utgöra stödfunktion till VD där du löpande rapporterar direkt till VD och ingår i JUE:s ledningsgrupp i vilken du bidrar till att verksamhetens strategiska mål uppfylls och utvecklas.

I rollen inkluderas även bland annat att:

  • ha ett övergripande strategiskt ansvar för planering, utveckling och uppföljning av utbildningen på JUE så att den kvalitativa utbildningsnivån bibehålls och utvecklas;
  • samordna och bereda årlig uppföljning av utbildningen i JU:s kvalitetssäkringssystem samt uppföljning och redovisning av JUE:s utbildningsverksamhet inför verksamhetsberättelse e.d.;
  • bereda och ta fram underlag för årliga utbildningsuppdrag;
  • ansvara för utbildningsadministrativa frågor, t ex dispensärenden, anstånd, antagningsfrågor;
  • representera JUE internt gentemot JU:s ledning och övriga JU-bolag samt på VD:s uppdrag representera JUE nationellt och internationellt;
  • vara representant i olika lärosätesövergripande forum där du förväntas att på ett tydligt och engagerat sätt framför JUE:s åsikter, önskemål och förväntningar;
  • agera länk mellan den dagliga verksamheten på Campus Gränna och bolagets ledning i Jönköping

För att lyckas i rollen har du dokumenterad god ledarskapsförmåga med erfarenhet av att arbetsleda. Du har erfarenhet av att utveckla verksamheter samtidigt som du har en god förmåga att skapa hållbara relationer på olika nivåer i en organisation. God förståelse för ekonomi, budgetarbete, styrning, uppföljning och utvärdering är ett krav för tjänsten. Därför har du även en god förmåga att hantera Excel och datorbaserade planeringsverktyg. För att lyckas i rollen krävs en relevant akademisk utbildning och att du har erfarenhet av att företräda uppdragsgivare utanför organisationen.

Som person drivs du av lyckade samarbeten, ett flexibelt arbete samt att lösa uppkomna problem. Då Jönköping University har en tydlig internationell inriktning ställer det krav på god skriftlig och kommunikativ förmåga i såväl svenska som engelska. Vi söker även dig med god analytisk förmåga där du snabbt kan se samband och hur olika ageranden kommer att påverka verksamheten i såväl det korta som långa perspektivet. 

Meriterande för tjänsten är erfarenhet från utbildningsverksamhet i ledande befattning samt arbete med internationella frågor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad på 100%. Placering i Jönköping och Gränna. Start 2020-11-01 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-02. Ansökan ska inkludera CV, personligt brev och referenser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde November eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2020/1571-221
Kontakt
  • Johan Palsgård, +46 36-10 1000
Facklig företrädare
  • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
  • Mikael Palmgren, Saco-S, +46 36-10 1647
Publicerat 2020-07-01
Sista ansökningsdag 2020-08-05

Tillbaka till lediga jobb