Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Vill du leda uppbyggnaden av en stark förskoledidaktisk forskningsgrupp och utveckla vår utbildning på avancerad nivå inom det förskoledidaktiska ämnesområdet?

Till avdelningen för pedagogik och psykologi på Högskolan för lärande och kommunikation söker vi nu dig som vill arbeta med undervisning och forskning i en miljö som präglas av kollegialitet, kreativitet och goda möjligheter till eget inflytande.  

Forskargruppen Förskoledidaktisk forskning är en del av forskningsmiljön Praktiknära utbildningsforskning. Gruppen fokuserar på lek, utforskande, litteracitet och lärande i förskolan utifrån ett helhetsperspektiv där värdegrundsfrågor genomsyrar de innehållsliga frågorna. Centralt för gruppen är också problematisering kring undervisningsbegreppet i förskolan.

Gruppen har väl utvecklade samverkansformer och flera pågående forskningsprojekt med förskolor i närheten. HLK:s samverkan med kommuner i regionen kring en utlokaliserad förskollärarutbildning innefattar en satsning på tre nya doktorander inom området.

Som professor hos oss kommer dina främsta arbetsuppgifter att vara forskning och utveckling av den förskoledidaktiska forskningen, genom samverkan såväl inom JU som regionalt, nationellt och internationellt. Du kommer att handleda doktorander samt handleda och examinera examensarbeten på grundnivå och avancerad nivå. Du undervisar och examinerar på grundnivå och avancerad nivå inom främst förskollärarprogrammet, men även i andra lärarutbildningar, externa uppdrag, fristående kurser och i vidareutbildning av lärare. I arbetsuppgifterna ingår även utveckling av program på avancerad nivå med inriktning mot förskola/yngre barn samt administrativt arbete.

Vi söker dig som är disputerad inom pedagogik eller annat för tjänsten relevant ämne. Vi vill att du kan uppvisa både bredd och djup inom ditt ämnesområde. Du har dokumenterad förmåga att erhålla externa medel för forsknings- och utvecklingsprojekt av större omfattning i konkurrens och du kan uppvisa pedagogisk skicklighet genom pedagogiskt utvecklingsarbete och/eller kursutveckling. Vi vill att du kan uppvisa dokumenterad och betydande erfarenhet av att ha agerat huvudhandledare på forskarnivå eller att du kan uppvisa att du på annat sätt har förvärvat motsvarande kunskaper. Vi ser det som meriterande om du har förskollärarexamen eller motsvarande samt erfarenhet av praktiknära forskning.

Som person vill vi att du är engagerad och delaktig och att du har god kommunikativ förmåga. Du har god förmåga att skapa och underhålla kontakter och att leda, planera och organisera ditt arbete. För oss är det viktigt att du värdesätter och välkomnar olikheter och olika perspektiv. Vi vill att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska eller annat skandinaviskt språk samt engelska i tal och skrift.

 

För fullständiga behörighetskrav för tjänsten som professor, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I det fall en sökande inte bedöms uppfylla alla behörighetskrav för professorstjänst enligt Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University, finns möjligheten att anställas som universitetslektor med förordnande som biträdande professor med en meriteringsplan.

 

ANSTÄLLNING

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningen inleds normalt med provanställning. Tillträdesdag hösten 2021 eller enligt överenskommelse.

Arbetstidsvillkor: årsarbetstid för lärare enligt högskolans kollektivavtal.

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2021-04-04. Eventuella bilagor föredras i PDF-format.

Ansökan ska innehålla:

 • CV och personligt brev
 • Styrkt meritförteckning
 • Vidimerade intyg och examensbevis
 • Beskrivning av framtida forskning
 • Pedagogisk meritportfölj
 • Publikationslista
 • Förteckning över erhållna forskningsmedel
 • De för tjänsten mest relevanta publikationerna, max 10 st, i fulltext.
 • Referenser och löneanspråk
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4896-221
Kontakt
 • Eva-Lotta Palm, +46 36-10 1949
 • Marie Öhman, 036-101500
 • Ylva Lindberg, +46 36-10 1495
Facklig företrädare
 • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
 • Mikael Gustafsson, Saco-S, +46 36-10 1178
 • Kristina Wennefors, Lärarförbundet, 036-550 24 21
Publicerat 2021-01-30
Sista ansökningsdag 2021-04-04

Zurück zu Stellenangeboten