Hälsohögskolan, Avdelningen för omvårdnad

Hälsohögskolan är en del av Jönköping University och ett av de ledande lärosätena i landet för akademiska studier inom hälsa, vård och socialt arbete. Vi arbetar tvärvetenskapligt med inriktning mot praktisk nytta. Vi är en organisation som ger dig kompetensutveckling och möjligheter att vara med och påverka.

På Avdelningen för omvårdnad (AFO) bedrivs utbildning, forskning och utvecklingsarbete inom huvudämnet omvårdnad. AFO utbildar sjuksköterskor med yrkesexamen såväl som kandidatexamen. Vi har dessutom specialistsjuksköterskeprogram med inriktning distriktsjuksköterska och hälso- och sjukvård för barn och ungdomar. I samarbete med andra lärosäten ges flera specialistutbildningar.

Är du är utbildad sjuksköterska och vill undervisa hos oss på Hälsohögskolan? Vill du vara med och påverka utbildningen av framtidens sjuksköterskor tillsammans med oss på avdelningen för omvårdnad på Hälsohögskolan? Då har vi jobbet för dig!

 

Arbetsuppgifterna som universitetsadjunkt på avdelningen för omvårdnad omfattar främst undervisning, kursansvar och examination samt utveckling och administration av utbildningen. Ytterligare arbetsuppgifter kan komma att ingå i befattningen.

Undervisningen sker främst inom sjuksköterske- och specialistutbildningsprogrammen, vilket inkluderar både teoretisk och praktisk utbildning samt verksamhetsförlagd utbildning. Vissa moment i undervisningen sker digitalt och med hjälp av IKT på svenska och engelska utifrån ett projekt-/problemorienterat arbetssätt.

Som universitetsadjunkt förväntas du hålla dig uppdaterad kring den senaste evidensen inom området omvårdnad och även integrera denna i din undervisning inom specifika områden. Du förväntas även arbeta i samstämmighet med de styrdokument som styr högre utbildning på nationell såväl som lokal nivå.

 

Vi erbjuder dig ett arbete där du möter nyfikna studenter genom undervisning i form av föreläsningar, seminarier, träning på kliniskt träningscentra liksom i verksamhetsförlagd utbildning.

Du erbjuds även en dynamisk arbetsplats med internationella- och nationella samarbeten nära integrering mellan forskning och utbildning, kompetens- och karriärutveckling utifrån medarbetarens och arbetsgivarens behov. Vi har även förmånliga statliga avtal när det gäller lön- och anställningsvillkor.

 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med en magisterexamen i omvårdnad eller motsvarande kompetens inom relevant område och/eller en specialistsjuksköterskeexamen samt har minst 3 års erfarenhet av kliniskt arbete som sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av interprofessionellt lärande.

Vidare vill du på ett inspirerande sätt förmedla din ämneskunskap i omvårdnad och erfarenhet till våra studenter. Du sprider energi och engagemang bland dina kollegor och tar eget ansvar för din och andras lärande och utveckling. Som person välkomnar du omväxlande arbetsuppgifter och fungerar lika bra när du arbetar självständigt likväl som i team, tillsammans med dina kollegor.

Som person är du också målinriktad och uthållig. Eftersom Jönköping University har en tydlig internationell prägel ställer vi krav på goda kunskaper, i både tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande är om du har erfarenhet och/eller intresse av att undervisa i praktiska moment i utbildningen.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som Universitetsadjunkt vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med start i augusti 2023

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-02
Ansökan ska omfatta följande dokument i pdf-format

  • personligt brev
  • CV och meritförteckning
  • referenser
  • styrkta kopior av examensbevis och legitimation.

Urval och intervjuer kommer att hanteras löpande så skicka in din ansökan redan idag!

 

För upplysningar om tjänsten vänligen kontakta:

Stina Kronberg, biträdande avdelningschef
Tfn: 036-10 12 93
Mejl: stina.kronberg@ju.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/888-211
Kontakt
  • Stina Kronberg, +4636-101293
Facklig företrädare
  • Roger Sandberg, Lärarförbundet, +4636-101214
  • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
  • Frida Liabäck, Saco-S, +4676-1720750
Publicerat 2023-04-11
Sista ansökningsdag 2023-04-13

Tillbaka till lediga jobb