Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Till Avdelningen för Språk, estetiska ämnen och litteratur (SEL) vid Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) söker vi en universitetsadjunkt i svenska som andraspråk för ett deltidsvikariat. Välkommen att söka tjänsten!

 

VI ERBJUDER DIG

Tjänsten hör till avdelningen Språk, estetiska ämnen och litteratur (SEL), som bedriver utbildning inom bland annat svenska som andraspråk. I rollen som universitetsadjunkt erbjuder vi dig en stimulerande arbetsplats där du kommer ingå i ett sammansvetsat team med stort engagemang i sitt arbete och som har roligt tillsammans.

I de huvudsakliga uppgifterna ingår att planera och genomföra undervisning på grundnivå inom svenska som andraspråk inom den fristående kursverksamheten samt moment där flerspråkighetsperspektiv ingår i lärarutbildningen. Det ingår även att undervisa i uppdragsutbildning, främst gällande flerspråkighetsperspektiv och språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt/förhållningssätt. VFU-besök kan också förekomma. I tjänsten ingår också vissa administrativa uppgifter. Du deltar i ämnesgruppens verksamhet. 

 

KVALIFIKATIONER

För att lyckas och trivas i rollen som universitetsadjunkt behöver du ha god samarbetsförmåga med vilken du skapar och underhåller kontakter med studenter, kollegor och med det omgivande samhället. Du värdesätter och välkomnar olikheter och olika perspektiv. Vi vill även att du är du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga i tal och skrift och ett stort engagemang.

För att uppfylla kraven som universitetsadjunkt har du:

  • magisterexamen i svenska som andraspråk eller motsvarande kompetens av betydelse för verksamheten;
  • god erfarenhet av att undervisa i svenska som andraspråk på högskolenivå samt i svensk grundskola;
  • väl dokumenterad pedagogisk skicklighet;
  • god förmåga att leda undervisning och utveckla utbildningen;
  • genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

 

INFORMATION

Tjänsten är ett vikariat på deltid 50%. Tillträde 1 januari 2024, eller enligt överenskommelse,  t o m 30 juni 2024. Arbetstidsvillkor: Årsarbetstid för lärare, enligt högskolans kollektivavtal. Individuell lönesättning tillämpas. 

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 8 oktober 2023. Bilagor föredras i PDF-format. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • CV och personligt brev
  • Referenser

Jönköping University strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald som tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 240101, eller enligt ök.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3825-211
Facklig företrädare
  • Mikael Gustafsson, Saco-S, +4636-101178
  • Kristina Wennefors, Lärarförbundet, 036-5502421
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb