Hälsohögskolan, VD-kansli

Hälsohögskolan är en del av Jönköping University och ger akademiska utbildningar inom hälsa, vård och socialt arbete. Hälsohögskolan har en omfattande samverkan med det omgivande samhället såväl regionalt som nationellt och internationellt. Därigenom byggs en stark och attraktiv akademisk miljö samtidigt som Hälsohögskolan medverkar i samhällets förnyelse och utveckling.

Som administrativ koordinator tillhör du organisatoriskt avdelningen vd-kansli. Vd har tillsammans med medarbetare på vd-kansli en övergripande ledande, men också stödjande funktion. Det innefattar strategiskt arbete samt planering, genomförande, uppföljning och utveckling av Hälsohögskolans verksamheter såsom forskning, utbildning samt samverkan med lokala, regionala, nationella och internationella aktörer. Vd-kansli består av vd, avdelningschef/operativ chef, forskningschef, utbildningschef, biträdande utbildningschef, utbildningskoordinator, verksamhetsstrateg, administrativ koordinator inom forskning och utbildning samt vd-sekreterare.

 

Arbetsuppgifter

Som administrativ koordinator arbetar du i nära samverkan med forskningschef, forskningsmiljöansvarig, utbildningschef och bitr. utbildningschef vid Hälsohögskolan.

Uppdraget omfattar:

 

 • Administrativt stöd till forsknings- och utbildningsverksamheten:
  • samordna och dokumentera möten, exempelvis Hälsohögskolans forsknings- och utbildningsråd och dess utskott samt rekryteringskommitténs möten.
  • administrera och dokumentera ansökningar om externa forskningsmedel.
  • stötta i forsknings- och utbildningskommunikation.
  • vara ett administrativt stöd i Yh- och uppdragsutbildningsverksamheten.

 

 • Deltagande i utvecklingsarbete kopplat till forsknings- och utbildningsverksamheten:
  • medverka i utveckling av rutiner och processer.
  • medverka i och stötta utvecklingsprojekt relaterade till Hälsohögskolans forsknings- och utbildningsverksamhet.
  • representera Hälsohögskolan i JU-övergripande frågor och aktiviteter som berör administrativ forsknings- och utbildningsverksamhet.

 

 • Koordinering av studentaktiviteter:
  • koordinera introduktion och avslutning för studenter på grundnivå och avancerad nivå.
  • koordinera Öppet Hus för potentiella studenter.
  • koordinera Hälsohögskolans alumnverksamhet.

 

 • Medverkan i utvecklingsarbetet på vd-kansliet, samt vara delaktig i vd-kansliets gemensamma uppdrag som verksamhetsstöd till Hälsohögskolans kärnverksamhet.

 

Kvalifikationer

För att du ska trivas och lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete, gärna från en roll som ledningsstöd inom akademin. Du bör ha erfarenhet av att organisera och koordinera event, möten och aktiviteter. Du har gymnasial utbildning inom relevant område, akademisk utbildning är meriterande.

Då vi arbetar både nationellt och internationellt kräver arbetet att du har mycket goda kunskaper i både engelska och svenska, i både tal och skrift. Du har mycket goda kunskaper inom Microsoft Office och andra digitala verktyg relevanta för administrativ stödverksamhet.  

Som forsknings- och utbildningskoordinator har du en central roll i organisationen och vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt varvid vi värdesätter serviceanda och att du är prestigelös i ditt sätt att arbeta. Du är kommunikativ, relationsskapande och utåtriktad samtidigt som du har hög integritet. Du är strukturerad och har god förmåga att organisera och planera ditt arbete. Vidare trivs du med att arbeta självständigt och tar gärna egna initiativ. Vi ser det som viktigt att du vill vara med och utveckla arbetet på vd kansliet och aktivt bidrar till en god arbetsmiljö.

Information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med start i augusti 2024. Provanställning tillämpas vanligen om sex månader.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV, personligt brev och referenser senast 10 juni.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1359-211
Kontakt
 • Jenny Dahlkild, +4636-101733
Facklig företrädare
 • Frida Liabäck, Saco-s, +4636-101480
 • Roger Sandberg, Lärarförbundet, +4636-101214
 • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb