Tekniska Högskolan i Jönköping

Tekniska Högskolan är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi erbjuder attraktiva tekniska utbildningar på grund- och avancerad nivå och bedriver avancerad forskning inom en rad teknikområden. Tekniska högskolan har examensrättigheter för forskarutbildning inom den övergripande inriktningen industriell produktframtagning. Genom samverkan utvecklar vi ny teknik och sprider ny kunskap för att stärka företags konkurrenskraft. Hos oss arbetar du nära dina kollegor i en internationell miljö med stora möjligheter att påverka och utvecklas.

Avdelningen för industriell produktutveckling, produktion och design bedriver utbildning och forskning inom områden som produktutveckling, produktionsutveckling och industriell design. Avdelningen ansvarar för fem utbildningsprogram på Campus i Jönköping. Dessutom ansvarar avdelningen för två utbildningsprogram i Nässjö och Värnamo. Avdelningen har ett starkt engagemang i utvecklingen av forskning och utbildning inom Kunskapsintensiv produktframtagning som är ett strategiskt område vid Jönköping University.

Nu söker vi en universitetsadjunkt eller tekniklektor inom produktutveckling eller maskinteknik.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna kommer i huvudsak omfatta undervisning på grundläggande och avancerad nivå inom produktutveckling, designmetodik, CAD, maskinkonstruktion och beräkning. Tjänsten omfattar även handledning, och examination av examensarbete. I arbetet ingår även kursadministration. Undervisning kommer i huvudsak vara vid våra 3-åriga högskoleingenjörsprogram i maskinteknik, vid vårt masterprogram i produktutveckling eller vid vårt civilingenjörsprogram. Förekommande kurser är: Integrerad produktutveckling, Examensarbete i produktutveckling, Konstruktion och beredning i parametrisk CAD, Mekanik, Datorstöd i konstruktion eller Optimeringsdriven design.

För rätt person kan programansvar bli aktuellt. Forskningsinsatser kan förekomma i mindre omfattning utifrån verksamhetens behov och dina möjligheter. Forskning sker i huvudsak i samverkan med industrin.

KVALIFIKATIONER
Till tjänsten som universitetsadjunkt söker vi dig som har magisterexamen eller motsvarande kompetens av betydelse för verksamheten. Till tjänsten som tekniklektor söker vi dig som har civilingenjörsexamen eller motsvarande kompetens. Du ska ha flerårig industriell, eller annan motsvarande, erfarenhet av ett specialområde.

För tjänsten ska du ha väl dokumenterad pedagogisk skicklighet och har god förmåga att leda undervisning (exempelvis handledning av examensarbete) och utveckla utbildning. Vi söker dig som har erfarenhet av CAD och främst CATIA V5. Du ska ha erfarenhet av maskintekniska beräkningsämnen.

Det meriterande om du har högskolepedagogik grundkurs och erfarenhet av att undervisa på högskolenivå. Vi ser gärna att du har industriell erfarenhet.

Jönköping University har en tydlig internationell prägel, vilket ställer krav på god skriftlig och kommunikativ förmåga i såväl svenska som engelska. Dessutom är B-körkort ett krav.

Som person är du strukturerad, drivande samt har en god förmåga att omsätta teori i praktik. För att trivas i rollen som universitetsadjunkt eller tekniklektor hos oss tror vi även att du trivs i en självständig roll där du får ta stort ansvar. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga. 

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt eller Tekniklektor vid Jönköping University, se tillämpliga delar i ”Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University”.

VILLKOR
Tillsvidareanställning om 100%, med start antingen 2019-12-01 eller 2020-01-01 eller enligt överenskommelse. Kollektivavtal och individuell lönesättning tillämpas.

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan före den 10 oktober, 2019.

Din ansökan ska innehålla:
• CV
• Personligt brev
• Examensbevis
• ev. Pedagogisk meritportfölj
• Referenser

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överrenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3753-221
Kontakt
  • Olof Granath, +46 36-10 1749
Facklig företrädare
  • Mikael Palmgren, Saco-S, +46 36-10 1647
  • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
Publicerat 2019-09-30
Sista ansökningsdag 2019-10-10

Tilbage til Ledige stillinger