Stiftelsen

Välkommen till ett spännande och utmanande uppdrag som Ekonomidirektör vid Jönköping University. Som Ekonomidirektör kommer du att bidra till utvecklingen på ett modernt lärosäte som kännetecknas av internationalisering och entreprenörsanda. Jönköping University har ett nära samarbete med näringsliv och samhälle inom både utbildning och forskning.

Ditt uppdrag

I din roll kommer du att ha ansvaret för organisationens övergripande ekonomistyrning och ekonomiska rapportering. Som medlem av Jönköping Universitys ledningsgrupp arbetar du i nära samverkan med rektor och blir en viktig del av det övergripande ledningsarbetet. Samtidigt arbetar du tätt med ekonomiavdelningen på Högskoleservice och de olika fackhögskolorna.  Detta innebär ett starkt fokus på att säkerställa en hög standard och driva ett kontinuerligt förbättringsarbete vad gäller redovisning, verksamhets- och ekonomistyrning, där utveckling av processer och rutiner i samarbete med ekonomiavdelningen står högt på agendan, liksom övergripande analys-, effektiviserings, prognos- och budgetarbete. I din roll ingår också upprättande av årsbokslut och årsredovisningar. 

Kvalifikationer

Du har en gedigen erfarenhet av såväl strategiskt som operativt ekonomiarbete på ledningsnivå, gärna som ekonomidirektör eller CFO. Du är en erfaren ledare som är van att arbeta i såväl ledningsgrupp som nära en styrelse och har flerårig erfarenhet från offentlig sektor, gärna från en statlig verksamhet eller akademin. Även erfarenhet från en affärsmässig verksamhet ser vi som en fördel.

Du är en analytisk och strukturerad ledare med en god strategisk blick som har en god förmåga att se helheter och samband i en mångfacetterad och komplex miljö. Din drivkraft att uthålligt och samarbetsorienterat för utvecklingen framåt, blir viktiga framgångsfaktorer i din roll, liksom förmågan att kommunicera och skapa en god förståelse för ekonomi och ekonomistyrning i organisationen. Du arbetar proaktivt och har förmågan att leda och verka genom andra genom att lyssna, skapa förtroende och arbeta verksamhetsnära.    

Vi erbjuder dig en spännande roll i en dynamisk miljö med ett stort spann av utvecklingsinriktade frågor på den framtida agendan.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast den 22 november 2019, via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-13 787). Frågor besvaras av Christian Nyhlén, tel. 0733-66 75 76 vid Mercuri Urval.

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas för sin internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Vi erbjuder en jämlik och inkluderande arbetsplats och vi välkomnar sökande med olika bakgrund. Läs mer om oss på www.ju.seAnställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Publicerat 2019-10-24
Sista ansökningsdag 2019-11-22

Tilbage til Ledige stillinger