JTH, Industriell produktutveckling, produktion och design

Tekniska Högskolan är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi erbjuder attraktiva tekniska utbildningar på grund- och avancerad nivå och bedriver avancerad forskning inom en rad teknikområden. Tekniska högskolan har examensrättigheter för forskarutbildning inom den övergripande inriktningen industriell produktframtagning. Genom samverkan utvecklar vi ny teknik och sprider ny kunskap för att stärka företags konkurrenskraft. Tekniska Högskolan har tilldelats ackrediteringen ”Engaged University” av den internationella organisationen ACEEU (Accreditation Council for Entrepreneurial and Engaged Universities) och fått betyget ”Excellent” i tre kategorier. Hos oss arbetar du nära dina kollegor i en internationell miljö med stora möjligheter att påverka och utvecklas.

Avdelningen för industriell produktutveckling, produktion och design bedriver utbildning och forskning inom områden som produktutveckling, produktionsutveckling och industriell design. Avdelningen ansvarar för fem utbildningsprogram på Campus i Jönköping. Dessutom ansvarar avdelningen för två utbildningsprogram i Nässjö och Värnamo. Avdelningen har ett starkt engagemang i utvecklingen av forskning och utbildning inom Kunskapsintensiv produktframtagning som är ett strategiskt område vid Jönköping University.

Avdelningen söker tre (3) doktorander till forskarskolan industriell produktframtagning inom ämnena produktionssystem eller maskinkonstruktion för forskningsprojektet ”Product and Production Platforms Supporting Agile and Demand Driven Product Realisation” (IDEAL).

Arbetsuppgifter

Syftet med forskningsprojektet är att ta fram metoder, modeller och demonstratorer som kan stödja tillverkande företag att utveckla och integrera produkt- och produktionsplattformar. Ambitionen är att utveckla kunskap som kan stödja tillverkande företag att nå effektivitet i att erbjuda unika produkter och ändå vara flexibla mot förändringar på marknad, lagstiftning, teknik och olika intressenters krav.

Som doktorand kommer ditt arbete huvudsakligen att vara forskningsstudier och forskningsarbete som fokuserar på integrerade produkt- och produktionsplattformar i ett av följande delprojekt (A till D):

Delprojekt A: Föränderliga produktplattformar med fokus på design och utveckling av föränderliga produktplattformar där integrationen med produktionsplattformen är samordnad för att säkra hög tillverkningsbarhet och effektiv produktionsberedning

Delprojekt B: Tjänsten är tillsatt

Delprojekt C: Digitalisering och automatisering av integrerade produkt- och produktionsplattformar med fokus på processer inom plattformar för att stödja effektiv utveckling, användning och förbättringsarbete

Delprojekt D: Kunskapsintegration som stöd för integrerade produkt- och produktionsplattformar med fokus på boundary objects och andra mekanismer för organisatorisk integration mellan produktutveckling och produktion

Kvalifikationer

För att vara behörig till tjänsten bör du ha en masterexamen i maskinteknik, produktionssystem, industriell produktionsutveckling och ledning, konstruktion, produktutveckling, integrerad produkt- och produktionsutveckling eller motsvarande.

Projektet sker i nära samarbete med svenska företag och mycket goda kunskaper i svenska är starkt meriterande. Den internationella arbetsmiljön kräver mycket goda kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt.

Som person är du engagerad, kreativ och nyfiken., Du kan ta visioner och idéer vidare till praktiskt genomförbara arbetsmetoder och metodik samt har god kommunikationsförmåga. Det är viktigt att du är systematisk i ditt arbetssätt och har god analytisk förmåga.

Du har förmåga att arbeta effektivt, noggrant och professionellt, både självständigt och i grupp. Du bör vara van att ta stort ansvar och ha god förmåga att avsluta uppdrag / uppgifter i tid.

Dessutom är du stresstålig och kan hantera flera arbetsuppgifter samtidigt.

Det är meriterande om du har:

  • Teoretisk kunskap inom relevanta områden relaterade till relevant delprojekt
  • Examensarbete inom relevant ämne
  • Erfarenhet av konstruktions- och analysprogramvara, särskilt gällande delprojekt C
  • Erfarenhet av undervisning eller arbete som laboratorieassistent
  • Mycket goda kunskaper i svenska
  • Svenskt körkort

Information

Anställningen påbörjas 1 september 2020 eller enligt överenskommelse. Arbetsvillkoren regleras enligt kollektivavtal. Ansökningar hanteras löpande, varefter möten kan göras före sista ansökningsdatum.

För mer information, vänligen kontakta;
Olof Granath, Avdelningschef. olof.granath@ju.se, +46 (0)36 101749
David Samvin, david.samvin@ju.se, +46 (0) 36 101917
Professor Fredrik Elgh, fredrik.elgh@ju.se, +46 (0) 36 101672
Professor Kristina Säfsten, kristina.safsten@ju.se, +46 (0) 36 101639

Ansökan

Följande handlingar skall bifogas vid ansökan:

  • Personligt brev med information om sökandes avsiktsförklaring. (2 sidor) (bilaga 1)
  • Cv, inklusive referenser. (bilaga 2)
  • Certifierade certifikat och examensbevis. (både BSc och MSc) (bilaga 3)
  • Sammanställning av kurser. (bilaga 4)
  • Färdigställt Examensarbete. (bilaga 5)
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2020/949-221
Kontakt
  • Olof Granath, +46 36-10 1749
  • Fredrik Elgh, +46 36-10 1672
  • Kristina Säfsten, +46 36-10 1639
  • David Samvin, +46 36-10 1917
Facklig företrädare
  • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
  • Mikael Palmgren, Saco-S, +46 36-10 1647
Publicerat 2020-05-19
Sista ansökningsdag 2020-06-07

Tillbaka till lediga jobb