Tekniska Högskolan i Jönköping, Matematik, fysik och kemi

Tekniska Högskolan är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi erbjuder attraktiva tekniska utbildningar på grund- och avancerad nivå och bedriver avancerad forskning inom en rad teknikområden. Tekniska högskolan har examensrättigheter för forskarutbildning inom den övergripande inriktningen industriell produktframtagning. Genom samverkan utvecklar vi ny teknik och sprider ny kunskap för att stärka företags konkurrenskraft. Hos oss arbetar du nära dina kollegor i en internationell miljö med stora möjligheter att påverka och utvecklas.

Avdelningen för matematik, fysik och kemi ger kurser i matematik, fysik och kemi inom de olika programmen vid Tekniska högskolan samt ansvarar även för de förberedande utbildningarna Tekniskt basår och Tekniska basterminer. På avdelningen bedrivs även viss forskning som stödjer utbildningsutbudet inom matematik.

Avdelningen för matematik, fysik och kemi ansvarar för det tekniska basåret, tekniska basterminer samt ger kurser i matematik, fysik och kemi inom de olika programmen vid Tekniska Högskolan. På avdelningen bedrivs även viss forskning som stödjer utbildningsutbudet inom matematik.

Avdelningen expanderar och vi söker nu en universitetslektor i matematik.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som universitetslektor kommer du i huvudsak att undervisa i matematikkurser på ingenjörsprogrammen och delta aktivt i utveckling och genomförande av utbildning inom matematikämnet på olika akademiska nivåer. Du uppmuntras att söka externa forskningsmedel för att bedriva och sprida forskning, gärna som del av en forskargrupp. Det finns även viss möjlighet att ta del av interna forskningsmedel.

 

Kvalifikationer

För tjänsten som universitetslektor söker vi dig som har avlagt doktorsexamen inom matematik eller relaterat område. Du har god förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt.

Vi ser att du är genuint intresserad av pedagogisk verksamhet och att du har genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. Du har dokumenterad pedagogisk skicklighet samt erfarenhet av undervisning i matematik på högskolenivå. Erfarenhet av undervisning inom ingenjörsutbildningar och/eller tekniska basår är meriterande.

Jönköping University har en tydlig internationell prägel, vilket ställer krav på goda kunskaper i såväl tal samt skrift på både svenska och engelska.

Du är flexibel och har förmågan att anpassa din undervisning till studenter med olika förkunskaper. Du behöver även ha en god samarbetsförmåga och ett stort intresse för pedagogisk utveckling.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetslektor vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University. 

 

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med start 1 oktober 2021. Kollektivavtal och individuell lönesättning tillämpas.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan, senast den 30 april 2021.

Din ansökan behöver innehålla:

  • CV och personligt brev
  • styrkt meritförteckning
  • tre (3) referenser
  • vidimerade intyg och examensbevis
  • publikationslista
  • pedagogisk meritportfölj.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1394-211
Kontakt
  • Fredrik Abrahamsson, +46 36-10 1620
Facklig företrädare
  • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
  • Mikael Palmgren, Saco-S, +46 36-10 1647
Publicerat 2021-03-29
Sista ansökningsdag 2021-04-30

Tilbage til Ledige stillinger