Hälsohögskolan, Avdelningen för socialt arbete

Hälsohögskolan är en del av Jönköping University och ger akademiska utbildningar inom hälsa, vård och socialt arbete. Hälsohögskolan har en omfattande samverkan med det omgivande samhället såväl regionalt som nationellt och internationellt. Därigenom byggs en stark och attraktiv akademisk miljö samtidigt som Hälsohögskolan medverkar i samhällets förnyelse och utveckling.

Avdelningen för socialt arbete (ASA) har idag cirka 30 anställda och utbildningsuppdraget innefattar främst ett socionomprogram med antagning två gånger/år. Hälsohögskolan har även examensrättigheter när det gäller magister i socialt arbete. Totalt studerar cirka 300 personer inom socialt arbete på grund- och avancerad nivå.

Socionomutbildningen i Jönköping startade 1999 och är den utbildning vid Jönköpings University som oftast har högst söktryck och den har också etablerat sig som en av Sveriges mest eftersökta socionomutbildningar.

Till detta kommer också olika typer av uppdragsutbildningar inom området socialt arbete. Även det internationella utbytet, både på lärar- och studentsidan, är en viktig och växande del av verksamheten. Hälsohögskolan satsar sedan flera år på interprofessionellt lärande (IPL) och numera ingår mäns våld mot kvinnor och våld i nära relation som ett examinerande IPL-moment bland annat på Socionomutbildningen.

På avdelningen bedrivs forskning i socialt arbete och samhälleliga utmaningar om individer, grupper och system, samt de organisationer och professioner som har till uppgift att hantera dessa utmaningar, liksom interaktionen mellan individer och grupper och välfärdssystemets olika aktörer.

Vi söker en doktorand till projektet Samhällets respons på mäns våld mot kvinnor. Syftet med projektet är att undersöka hur olika former av kunskap förmedlas på våldsfältet och mobiliseras i klientarbetet inom ramen för socialtjänstens arbete med våldsutsatta kvinnor. Projektet genomförs med en kvalitativ multimetoddesign där primärt intervjuer, skuggning och observationer används.

Arbetsuppgifter

Forskarutbildningen genomförs inom ramen för Forskarskolan Hälsa och Välfärd (läs mer här) och är ansluten till den Nationella forskarskolan i socialt arbete (RSSW). Huvuddelen av tiden (80%) kommer att ägnas åt doktorandstudier vilket inkluderar forskarutbildningskurser samt avhandlingsarbete. Övrig tid (20%) ägnas åt undervisning och/eller administrativa uppgifter vid Avdelningen för socialt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avlagt minst en socionomexamen samt en magisterexamen eller motsvarande. Yrkeserfarenhet som socionom eller motsvarande är meriterande.

Du som söker har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vidare är det meriterande om du har:

 • kunskap/erfarenhet av arbete med mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer.
 • undervisningserfarenhet.
 • erfarenhet av att bedriva forskning och publicera sig vetenskapligt.
 • erfarenhet av kvalitativ metod.

Information

Doktorandtjänsten är på heltid med start, 2022-10-03 och omfattar totalt fyra års forskarstudier, anställningen omfattar dock fem år eftersom även undervisning om maximalt 20% ingår.

Anställningen är reglerad i enlighet med avtal om tidsbegränsad anställning av doktorander.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-28.

Bilagor föredras i PDF format och skall innehålla följande dokument:

 • cv och personligt brev
 • vidimerade intyg och examensbevis
 • kontaktuppgifter till minst tre (3) referenser
 • styrkt meritförteckning
 • kandidat- och/eller magisteruppsats
 • övriga rapporter/texter med relevans för tjänsten.
Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-10-03
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2022/2978-211
Kontakt
 • Jan Mårtensson, +4636-101251
 • Mikael Skillmark, +4636-101168
Facklig företrädare
 • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
 • Roger Sandberg, Lärarförbundet, +4636-101214
 • Frida Liabäck, Saco-s, +4636-101480
Publicerat 2022-07-04
Sista ansökningsdag 2022-08-28

Tillbaka till lediga jobb