School of Health and Welfare, Department of Rehabilitation

Hälsohögskolan är en del av Jönköping University och ett av de ledande lärosätena i landet för akademiska studier inom hälsa, vård och socialt arbete. Vi arbetar tvärvetenskapligt med inriktning mot praktisk nytta. Vi är en organisation som ger dig kompetensutveckling och möjligheter att vara med och påverka.

Hälsohögskolan har en omfattande samverkan med det omgivande samhället såväl regionalt som nationellt och internationellt. Därigenom byggs en stark och attraktiv akademisk miljö samtidigt som Hälsohögskolan medverkar i samhällets förnyelse och utveckling. För mer information: https://ju.se/om-oss/halsohogskolan.html

Avdelningen för rehabilitering (AFR) är del av Hälsohögskolan som är en av fyra fackhögskolor inom Jönköping University. AFR ansvarar för att utbilda arbetsterapeuter och ortopedingenjörer på grund- och avancerad nivå. AFR utbildar även ortopedtekniker (YH-utbildning).

Som Universitetslektor hos oss på AFR får du goda möjligheter att påverka och utveckla utbildningen, du blir en del av ett entusiastiskt och kreativt team!

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter är teoretisk och praktisk undervisning för studenter i arbetsterapi, på grund-, avancerad-, och forskarutbildningsnivå. Undervisningen innebär att man har  kursansvar, genomför kursplanering och examination på grund- och avancerad nivå samt deltar i utveckling av programmet. Du förväntas delta i forskningsaktiviteter och att integrera forskning i undervisningen. Andra uppgifter kan också bli aktuella beroende på din bakgrund.

Utöver undervisning ingår bland annat även att:

 • bedriva och sprida forskning av relevans för arbetsterapi, normalt som medlem i en forskargrupp
 • vara biträdande handledare för forskarstuderande
 • delta i förändringsarbete samt internt och externt kommittéarbete
 • medverka i kunskapsutbyte med omvärlden
 • delta i fackhögskole- och högskolegemensamma åtaganden
 • söka externa forskningsmedel.

Grund- och magisterprogram i arbetsterapi ges i huvudsak på svenska. Masterprogrammet ges på engelska och är helt webbaserat.

 

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med en doktorsexamen inom arbetsterapi eller närliggande ämne. Du har dokumenterad pedagogisk skicklighet och gärna erfarenhet från högre utbildning. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmåga att anpassa dig till växlande arbetsuppgifter och tempo. Du har också förmåga att arbeta självständigt men även i team. Det är viktigt att du kan organisera, planera och hantera administrativt arbete samt sätta upp och hålla tidsramar. Du har förmåga och vilja att stödja juniora kollegor.

Hälsohögskolan bedriver ett aktivt internationaliseringsarbete, vilket ställer krav på en mycket god skriftlig och kommunikativ förmåga i såväl svenska som engelska.

Du har en god kommunikationsförmåga, dvs du är bra på att lyssna och är lyhörd för andras kommunikation. Vidare ser vi att du har kunskap och förmåga att hantera digitala verktyg för kommunikation och undervisning.

Som person har du ett positivt förhållningssätt och tycker om att dela med dig av kunskap och erfarenheter till studenter och kollegor. Du har god social kompetens och strävar efter personlig utveckling.

Har du erhållit externa forskningsmedel ses detta som meriterande.

I urvalsprocessen kommer det att läggas stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten och teamet på AFR.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetslektor vid Jönköping University, se tillämpliga delar i "Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University": https://ju.se/om-oss/anställningsordning 

 

Du får av oss möjligheter att påverka och frihet att utvecklas i rollen med stöd av kollegor och chef. På AFR hittar du gemenskap i en utvecklingsinriktad grupp som har stort engagemang i sitt arbete och har roligt tillsammans.

Vi som jobbar på Jönköping University kommer från världens alla hörn, vi jobbar inom flera olika områden och har stor samlad kompetens. Här möts nya studenter, kunniga lärare och forskare, kunskapstörstande doktorander samt kompetent administrativ personal. Tillsammans arbetar vi mot samma mål och vision. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Detta skapar en kreativ och stimulerande miljö att verka inom och ger en härlig känsla när man går till jobbet! 

Läs mer om våra villkor och förmåner, exempelvis förmånliga statliga avtal när det gäller löne-, pension- och anställningsvillkor. Läs mer- https://ju.se/om-oss/jobba-pa-jonkoping-university/jonkoping-university-som-arbetsplats.html

 

Tjänsten är på heltid och är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt, enligt överenskommelse. Anställningen inleds normalt med sex månaders provanställning.

Du kommer erbjudas årsarbetstid för lärare där anställningens villkor regleras i villkorsavtalet och kompletterande kollektivavtal vid Jönköping University. Individuell lönesättning tillämpas.

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-02.

Ansökan görs i vårt webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.
Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökningshandlingar föredras i pdf-format och skall omfatta följande:

 • CV och personligt brev
 • styrkt meritförteckning
 • vidimerade intyg och examensbevis
 • kontaktuppgifter till minst tre referenser
 • publikationslista
 • doktorsavhandling
 • meritportfölj som inkluderar pedagogiska och vetenskapliga meriter, samt meriter gällande klinisk verksamhet, ledarskap och samverkan.

Jönköping University strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald som tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.
Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/798-211
Kontakt
 • Anita Björklund Carlstedt, +4636-101266
 • Eva-Marie Sundkvist, +4636-101294
Facklig företrädare
 • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
 • Roger Sandberg, Lärarförbundet, +4636-101214
 • Frida Liabäck, Saco-S, +4676-1720750
Publicerat 2023-02-22
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb