Hälsohögskolan, Avdelningen för socialt arbete

Hälsohögskolan (HHJ) är en del av Jönköping University (JU) och ett av de ledande lärosätena i landet för akademiska studier inom hälsa, vård och socialt arbete. Vi arbetar tvärvetenskapligt med inriktning mot praktisk nytta. Vi är en organisation som ger dig kompetensutveckling och möjligheter att vara med och påverka.

Avdelningen för socialt arbete (ASA) har idag cirka 30 anställda och utbildningsuppdraget innefattar främst ett socionomprogram med antagning två gånger/år. Hälsohögskolan har även examensrättigheter när det gäller magister i socialt arbete. Totalt studerar cirka 300 personer inom socialt arbete på grund- och avancerad nivå.

Socionomutbildningen i Jönköping startade 1999 och är den utbildning vid Jönköpings University som oftast har högst söktryck och den har också etablerat sig som en av Sveriges mest eftersökta socionomutbildningar.

Till detta kommer också olika typer av uppdragsutbildningar inom området socialt arbete. Även det internationella utbytet, både på lärar- och studentsidan, är en viktig och växande del av verksamheten.

Avdelningen för socialt arbete på Hälsohögskolan söker nu, för tills vidare anställning, en examinerad Socionom med intresse för undervisning. Är du vår nya kollega?

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Som universitetsadjunkt hos oss får du möjligheten att, i nära samarbete med kollegor, bidra till studenternas lärande. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter omfattas av undervisning, handledning och examination på grund och avancerad nivå främst inom socionomprogrammet.

Utöver detta kommer du att ha möjligheten att arbeta med:

 • program- och kursutveckling inom ämnet socialt arbete
 • utbildningsadministration såsom kursansvar
 • undervisning i uppdragsutbildningar
 • skolans och avdelningens internationella arbete för att stärka och utveckla utbildnings- och forskningssamarbeten
 • främjandet av ett gott samarbetsklimat på avdelningen vilket sker genom ett aktivt deltagande i avdelningens olika aktiviteter.  

 

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en socionomexamen eller motsvarande kompetens av betydelse för vår verksamhet och med dokumenterad pedagogisk kunskap och erfarenhet. Du har genomgått högskolepedagogiska kurser eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. Om så inte är fallet är du villig att genomföra dessa under de första två anställningsåren.

Som person har du ett positivt förhållningssätt och tycker om att dela med dig av kunskap och erfarenheter till studenter och kollegor. Du är kommunikativ och har en förmåga att visa engagemang för ditt uppdrag bland kollegor och studenter. Eget ansvar för ditt och andras lärande och utveckling ser du som en självklarhet samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt men också i team. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du har god förmåga att anpassa dig till växlande arbetsuppgifter och tempo.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University. https://ju.se/om-oss/anställningsordning

Det är meriterande om du:

 • har yrkeserfarenhet som socionom eller motsvarande
 • har dokumenterad erfarenhet av undervisning inom högre utbildning
 • har erfarenhet av praktiskt socialt arbete inom områdena missbruk och/eller psykiatri
 • kan påvisa dokumenterad samarbetsförmåga.

Jönköping University och Hälsohögskolan har en tydlig internationell prägel, vilket ställer krav på skriftlig och verbal förmåga i såväl svenska som engelska.

 

Varför ska du välja oss? 

Här hittar du gemenskap i en utvecklingsinriktad grupp som har stort engagemang i sitt arbete och har roligt tillsammans. Här arbetar du i nära samverkan med omgivande samhället/praktiken, där du ges möjlighet att utvecklas i rollen både genom undervisning och forskning, såväl nationellt som internationellt.

Läs mer om våra villkor och förmåner, exempelvis förmånliga statliga avtal när det gäller löne-, pension- och anställningsvillkor. Läs mer på- https://ju.se/om-oss/jobba-pa-jonkoping-university/jonkoping-university-som-arbetsplats.html

Vid Jönköping University arbetar människor från alla världens hörn inom flera olika områden med en stor samlad kompetens. Detta skapar en kreativ och stimulerande miljö att verka inom och ger en härlig känsla när man går till jobbet! 

 

Information om anställningen 

Tjänsten är tillsvidare på 100%, med start 2022-08-01, eller enligt överenskommelse. 
Anställningen inleds normalt med sex månaders provanställning. Du kommer erbjudas årsarbetstid för lärare där anställningens villkor regleras i villkorsavtalet och kompletterande kollektivavtal vid Jönköping University. Individuell lönesättning tillämpas.

 

Välkommen med din ansökan, senast 2023-04-16

Din ansökan skickar du in via vårt webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.
Ansökningshandlingar föredras i pdf-format och skall omfatta följande:

Till ansökan bifogas följande bilagor i PDF-format: 

 • CV och personligt brev
 • styrkt meritförteckning
 • tre (3) referenser.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. 
Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp. 

 

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av sin internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Vi erbjuder en jämlik och inkluderande arbetsplats och vi välkomnar sökande med olika bakgrund. Läs mer om oss på www.ju.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-01, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1482-211
Kontakt
 • Thorbjörn Ahlgren, +4636-101334
Facklig företrädare
 • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
 • Frida Liabäck, Saco-s, +4636-101480
 • Roger Sandberg, Lärarförbundet, +4636-101214
Publicerat 2023-03-28
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tilbage til Ledige stillinger