Tekniska Högskolan i Jönköping

Tekniska Högskolan är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi erbjuder attraktiva tekniska utbildningar på grund- och avancerad nivå och bedriver avancerad forskning inom en rad teknikområden. Tekniska högskolan har examensrättigheter för forskarutbildning inom den övergripande inriktningen industriell produktframtagning. Genom samverkan utvecklar vi ny teknik och sprider ny kunskap för att stärka företags konkurrenskraft. Hos oss arbetar du nära dina kollegor i en internationell miljö med stora möjligheter att påverka och utvecklas.

Avdelningen för industriell produktutveckling, produktion och design bedriver utbildning och forskning inom områden som produktutveckling, produktionsutveckling och industriell design. Avdelningen ansvarar för fem utbildningsprogram på Campus i Jönköping. Dessutom ansvarar avdelningen för två utbildningsprogram i Nässjö och Värnamo. Avdelningen har ett starkt engagemang i utvecklingen av forskning och utbildning inom Kunskapsintensiv produktframtagning som är ett strategiskt område vid Jönköping University.

Avdelningen söker en universitetslektor inom integrerad produkt- och produktionsutveckling. Välkommen att söka tjänsten hos oss!

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna kommer i huvudsak omfatta undervisning och forskning. Forskningsinsatser inom bland annat forskningsprojekten Butterfly Effect och Ideal vid Tekniska Högskolan i Jönköping är planerade projekt inom integrerad produkt- och produktionsutveckling. Andra forskningsinsatser kan förekomma utifrån verksamhetens behov och dina möjligheter. Forskning sker i huvudsak i samverkan med industrin.

Undervisningen sker på grundläggande och avancerad nivå inom produkt- och produktionsutveckling. Tjänsten omfattar även handledning, och examination av examensarbete. I arbetet ingår även kursadministration. Undervisning kommer i huvudsak vara vid våra 3-åriga högskoleingenjörsprogram i maskinteknik, vid vårt masterprogram i produktionsutveckling och ledning eller vid vårt civilingenjörsprogram. Förekommande kurser är: Integrerad produktion, Integrerad produkt- och produktionsutveckling, Integrerad Produktutveckling, Production development I och II samt Examensarbete i produktionssystem.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en doktorsexamen i produktionssystem, produktionsutveckling, produkt- och produktionsutveckling eller motsvarande. Du ska ha erfarenhet av undervisning i ämnet integrerad produkt- och produktionsutveckling. Du ska vara intresserad av pedagogisk verksamhet och har genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. Du bör ha dokumenterad pedagogisk skicklighet samt erfarenhet av undervisning på högskolenivå.

Erfarenhet av forskning inom antingen produktutveckling eller produktionsutveckling samt erfarenhet av handledning av examensarbeten är nödvändig och det är meriterande om du har erfarenhet av kursansvar eller programansvar.

Tjänsten innebär även ett krav på att du har B-körkort för att kunna utföra forskning tillsammans med industri. Jönköping University har en tydlig internationell prägel, vilket även ställer krav på god skriftlig och kommunikativ förmåga i såväl svenska som engelska.

För att lyckas och trivas i rollen ser vi det som nödvändigt att du är drivande, strukturerad och ansvarstagande. Du ser god kommunikations- och samarbetsförmåga som en naturlig del i ditt arbetssätt. För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetslektor vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

VILKOR
Tjänsten är en tillsvidareanställning på minst 100%, med start 1 februari 2020 eller enligt överenskommelse. Kollektivavtal och individuell lönesättning tillämpas. ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan, senast den 12 december 2019. Intervju och rekrytering sker löpande.

Din ansökan behöver innehålla:

  • - Personligt brev
  • - CV
  • - Referenser
  • - Publikationslista
  • - Pedagogisk meritportfölj
  • - Vidimerad doktorsexamina och övriga intyg
Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4644-221
Kontakt
  • Olof Granath, avdelningschef, +46 36-10 1749
Facklig företrädare
  • Mikael Palmgren, Saco-S, +46 36-10 1647
  • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
Publicerat 2019-11-28
Sista ansökningsdag 2019-12-12

Return to job vacancies