Högskolan för lärande och kommunikation

Fackhögskolan Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) bedriver bland annat lärarutbildning och forskning inom pedagogik och didaktik samt externa uppdrag riktade till kommuners anställda inom förskolans och skolans verksamhet. Avdelningen för pedagogik organiserar främst läraranställda inom pedagogik, pedagogik inriktning förskola, pedagogik inriktning specialpedagogik och pedagogik inriktning fritidshem. 

 

Har du erfarenhet av undervisning i fritidshem? Vill du sätta ord på det du gör? Vill du vara med och forma framtidens lärare i fritidshem? Till Avdelningen för pedagogik (PED) vid Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) söker vi en universitetsadjunkt i fritidspedagogik för ett vikariat. Välkommen att söka tjänsten!

 

VI ERBJUDER DIG

Kanske är du i dag anställd som lärare i fritidshem och lockas av att befinna dig i ett sammanhang där ny forskning diskuteras över lunchen, där kolleger och studenter vrider och vänder på olika resonemang och där du får tid att reflektera och diskutera tillsammans med dem?

I arbetsuppgifterna ingår främst undervisning och bedömning i grundlärarprogrammet med inriktning fritidshem. Du deltar även i arbetet med att utveckla kurser inom ämnesområdet. Arbete inom uppdragsverksamheten kan bli aktuellt. Du medverkar i högskolans övriga verksamhet samt utför ett visst administrativt arbete. Tid för kompetensutveckling ingår enligt avtal.

Pedagogikämnet är mång- och tvärdisciplinärt och behandlar individuella, kollektiva, institutionella och icke-institutionella sammanhang för barn, ungdomar och vuxna. Forskningen fokuserar främst förutsättningar, processer, utfall, samt konsekvenser för individer, grupper, samhälle och arbetsliv. Forskningen inom fritidspedagogik behandlar till exempel lärares samarbete mellan olika skolformer, fritidshems innehåll, kunskap och lärande i fritidshem, gemenskap och relationer samt lek och annan estetisk verksamhet. 

Hållbarhet, digitalisering, demokrati och jämlikhet är områden som är centrala i forskningen på HLK. Miljön Praktiknära utbildningsforskning (Puf) bedriver forskning som har tydlig relevans för skolans, förskolans och fritidshemmets praktiker. Forskningen utgår från frågor som olika aktörer inom utbildningssystemet kan ställa sig i sin yrkesutövning. Inom miljön CCD studeras främst processer relaterade till lärande, kommunikation, kultur och mångfald. Exempel på sådana processer är socialisation, undervisning, lärande och identitetsutveckling. 

I rollen som universitetsadjunkt erbjuder vi dig en stimulerande arbetsplats där du kommer ingå i ett sammansvetsat team med stort engagemang i sitt arbete och som har roligt tillsammans.

 

KVALIFIKATIONER

För att lyckas och trivas i rollen som universitetsadjunkt behöver du ha god samarbetsförmåga med vilken du skapar och underhåller kontakter med studenter, kollegor och med det omgivande samhället. Vi vill även att du är du ansvarsfull, flexibel, positiv och engagerad. Du har en förmåga att lösa problem och trivs med att arbeta både enskilt och i grupp. 

Vi ser att du:

 • har magisterexamen av relevans för fritidshemmet eller motsvarande kompetens av betydelse för verksamheten
 • har väl dokumenterad pedagogisk skicklighet
 • har god förmåga att leda undervisning och utveckla utbildningen
 • har genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper
 • har grundlärarexamen med inriktning mot fritidshem eller motsvarande äldre utbildning 
 • har erfarenhet av att arbeta med undervisning i fritidshem

Det är meriterande om du har erfarenhet av att utbilda grundlärarstudenter på lärosäte liksom erfarenhet av kursansvar, kursutveckling, kursplanering och bedömning, erfarenhet av att genomföra besök och handleda studenter i VFU, erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete i fritidshem och handledarutbildning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

 

INFORMATION

Tjänsten är ett vikariat på heltid. Tillträde 1 januari 2023, eller enligt överenskommelse, t o m 30 juni 2023 - med eventuell möjlighet till förlängning.

Arbetstidsvillkor: Årsarbetstid för lärare, enligt högskolans kollektivavtal. Individuell lönesättning tillämpas.

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-04. Bilagor föredras i PDF-format. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

 • CV och personligt brev
 • Styrkt meritförteckning
 • Referenser
 • Löneanspråk

Jönköping University strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald som tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-01 eller enligt ök.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2022/4819-211
Kontakt
 • Eva-Lotta Palm, +4636-101949
Facklig företrädare
 • Kristina Wennefors, Lärarförbundet, 036-5502421
 • Mikael Gustafsson, Saco-S, +4636-101178
Publicerat 2022-11-21
Sista ansökningsdag 2022-12-04

Tillbaka till lediga jobb