Tekniska Högskolan i Jönköping

Vill du vara med och öka kunskapen kring hållbar konkurrenskraft inom e-handel och tillverkning i Jönköpings län? Nu söker vi två doktorander!

Avdelningen Logistik och verksamhetsledning är engagerade i utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå, samt i fristående kurser och uppdragsutbildningar till såväl privat näringsliv som till offentlig sektor. Nu startar vi ett forskningsprojekt, som samfinanseras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, där vi har möjlighet att erbjuda två doktorandtjänster. Det övergripande målet med projektet är att öka kunskapen och kompetensen kring hållbar konkurrenskraft inom e-handel, med särskilt fokus på tillverkningsindustrin i Jönköpings län.”

Vi är en avdelning med cirka 30 medarbetare. Vi har ett öppet och informellt arbetsklimat där öppenhet, respekt och generositet är några av våra nyckelvärderingar.

VI ERBJUDER DIG

En stimulerande forskningsmiljö inom logistik och verksamhetsutveckling och ger dig möjlighet att påbörja din akademiska karriär hos oss. Du kommer i huvudsak (80%) ägna dig åt din forskarutbildning och licentiatavhandlingen med målsättning att bli teknisk doktor inom 5 år. Övriga uppgifter relaterade till forskning och undervisning kan förekomma om 20%.

KVALIFIKATIONER

Du har en examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240hp, varav minst 60hp på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat motsvarande kunskaper.

Du har gedigen kunskap inom supply chain management, logistik, industriell ekonomi, e-handel eller distribution. Du har goda kunskaper i svenska och engelska. Du är driven, initiativtagande och flexibel och gillar att arbeta i team. Vidare är du engagerad, delaktig samt värdesätter och välkomnar olikheter och andras perspektiv.

Det är meriterande om du besitter:

 • undervisningserfarenhet
 • arbetslivserfarenhet inom e-handel/distribution/digitalisering
 • erfarenheter av kvantitativa metoder
 • erfarenheter av att arbeta i eller med små- och medelstora företag.
 • goda erfarenheter av att arbeta i samverkan.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

INFORMATION

Tjänsten är en doktorandanställning på 100%. Tillträdesdag 2024-06-01, eller enligt överenskommelse. Kollektivavtal och lönesättning utifrån doktorandstegen tillämpas.

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-05. Bilagor föredras i PDF-format.

Ansökan ska innehålla: 

 • CV och personligt brev
 • Vidimerade intyg och examensbevis
 • Referenser

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Jönköping University (JU) arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på JU. För att trivas är det viktigt att du värdesätter ett dynamiskt arbetssätt samt är nyfiken och lyhörd för andras arbetssituation.

Tekniska Högskolan är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi erbjuder attraktiva tekniska utbildningar på grund- och avancerad nivå och bedriver avancerad forskning inom en rad teknikområden. Tekniska högskolan har examensrättigheter för forskarutbildning inom den övergripande inriktningen industriell produktframtagning. Genom samverkan utvecklar vi ny teknik och sprider ny kunskap för att stärka företags konkurrenskraft. Tekniska Högskolan har tilldelats ackrediteringen ”Engaged University” av den internationella organisationen ACEEU (Accreditation Council for Entrepreneurial and Engaged Universities) och fått betyget ”Excellent” i tre kategorier. Hos oss arbetar du nära dina kollegor i en internationell miljö med stora möjligheter att påverka och utvecklas.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1535-211
Kontakt
 • Magnus Hofwing, +4636-101158
Facklig företrädare
 • Mikael Palmgren, Saco-S, +4636-101647
 • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb