Högskoleservice

Välkommen till ett spännande ledaruppdrag på Jönköping University i rollen som vd på servicebolaget Högskoleservice. Vi erbjuder dig möjligheten att vara en del av en utmanande resa att fortsätta bygga ett internationellt framstående lärosäte.

Som VD för Högskoleservice i Jönköping AB kommer du ha en nyckelroll i utvecklingen av Jönköping University (JU). Högskoleservices uppdrag är att tillhandahålla stöd och service till JU:s dotterbolag – JU:s förutbildningscenter och de fyra fackhögskolor som bedriver högskolans kärnverksamhet forskning, utbildning och samverkan – inom ekonomi, HR, marknad, IT, bibliotek, samt stödfunktioner till forsknings- och utbildningsadministration, studenter och externa relationer. Bolaget omsätter ca 297 Mkr och du kommer leda cirka 200 medarbetare. I Högskoleservices ledningsgrupp ingår 10 avdelningschefer. Du rapporterar till Rektor och ingår i Jönköping Universitys ledningsgrupp.

Vi söker en ledare som trivs med att leda andra chefer och har förmåga att växla mellan detaljfrågor och helhetsperspektiv. Du har en närvarande och coachande ledarskapsstil som kombineras med lyhördhet och handlingskraft. Du har god förankringsförmåga som exemplifieras i ditt sätt att driva utvecklingsfrågor framåt på ett effektivt sätt.

För att lyckas i denna roll har du en akademisk utbildning gärna på avancerad nivå samt erfarenhet av den svenska universitet- och högskolesektorn. Du har därmed god insikt i akademin och dess villkor och förutsättningar. Du har erfarenhet av att på ett framgångsrikt sätt leda en organisation i motsvarande storlek gällande budget, personalansvar och komplexitet samt erfarenhet av någon eller några av de funktioner som ingår i Högskoleservice. Dina erfarenheter kan då gälla från såväl den offentliga som den privata sektorn. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som engelska samt dokumenterad förmåga att samverka med interna och externa aktörer.

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av en internationell profil, entreprenörsanda och nära samarbete med det omgivande samhället. Det är en stiftelsehögskola med rätt att utfärda examina på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

Jönköping University erbjuder ca 60 program/inriktningar på grund- och avancerad nivå och förbereder studenter för att verka i ett internationellt sammanhang. Utbildning och forskning bedrivs på fyra fackhögskolor: Hälsohögskolan, Högskolan för lärande och kommunikation, Jönköping International Business School och Tekniska Högskolan. Jönköping University erbjuder vidare förutbildning i språk, matematik och/eller naturkunskap för att bli behöriga till högre studier på Jönköping University Enterprise.

Fokus inom forskning är entreprenörskap, ägande och förnyelse; bevarandet och återskapandet av välbefinnande och välfärd, lärandet och kommunikationens villkor, industriell produktframtagning i samverkan, särskilt tillämpningar i tillverkande företag och näraliggande tjänsteföretag.

Lärosätet har en omsättning på närmare en miljard kronor ca 11 000 studenter, varav 2000 är internationella, 800 anställda och arbetar med ca 350 internationella partneruniversitet och ca 800 företag. Läs mer om oss på www.ju.se

Är du ledaren vi söker?

För mer information kontakta Anders Roos, 070-532 08 18 alt. anders@intendab.com eller Lina Ambjörnson, 073-032 20 86 alt. lina@intendab.com på INTEND, som vi samarbetar med i denna rekrytering.

Du söker tjänsten genom www.intendab.com senast den 20 januari 2019.

Vi undanber oss vänligen samtal från CV- och annonssäljare.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2018/4119-221
Kontakt
  • Agneta Marell, Rektor, +4636-101000
  • Ingrid Estrada Magnusson, Kanslichef, +4636-101000
Facklig företrädare
  • Thomas Axelsson, ST, +4636-101000
  • Ingrid Bardon, Lärarförbundet, +4636-101000
  • Mikael Palmgren, Saco-S, +4636-101000
Publicerat 2018-12-21
Sista ansökningsdag 2019-01-20

Takaisin avoimiin työpaikkoihin