Högskolan för lärande och kommunikation, VD-kansli

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Vill du vara med och utveckla Högskolan för lärande och kommunikation och bidra med din erfarenhet från både akademi och ledarskap?

Avdelningen för språk och kommunikation vid HLK söker en avdelningschef. Vid avdelningen arbetar cirka 45 medarbetare som bedriver undervisning och forskning inom media- och kommunikationsvetenskap, engelska, svenska och svenska som andraspråk. Forskning inom HLK organiseras i olika forskningsmiljöer och avdelningens medarbetare medverkar i flera av dessa miljöer. Läs gärna mer under forskning på https://ju.se/.

ARBETSUPPGIFTER
I förordnandet som avdelningschef har du det övergripande personal- och arbetsmiljöansvaret för avdelningens medarbetare. Du ansvarar för rekrytering, bemanning och kompetensutveckling och du har visst budget- och resultatansvar för din avdelning. Du har ett nära samarbete med HLKs utbildnings-, forsknings- och uppdragsverksamhet och du är en del av HLKs ledningsgrupp. I grundtjänsten som lektor ingår efter avslutat förordnande undervisning och examination i kurser på grund- och avancerad nivå samt handledning av uppsatser och examensarbeten. Även forskning inom relevant område samt övrigt administrativt arbete ingår i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas och trivas i rollen som avdelningschef ser vi gärna att du har tidigare dokumenterad erfarenhet av administrativa uppdrag samt av personalansvar och/eller erfarenhet av ansvar för planering och bemanning. Du behöver ha en väl utvecklad kommunikativ förmåga som präglas av tydlighet och lyhördhet och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har en god samverkansförmåga med vilken du verkar för att inkludera och skapa delaktighet. Vi vill att du som person är lösningsorienterad, har visat god ledarskapsförmåga och förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som lektor, med förordnande som avdelningschef på heltid under 4 år. För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som lektor vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University. Vi önskar att du har disputerat inom, för HLK, relevant ämnesområde.

Vid bedömningen av din ansökan kommer lika stor vikt att läggas vid den vetenskapliga som vid den pedagogiska skickligheten. Stor vikt kommer också att läggas vid din personliga lämplighet.

ANSTÄLLNING
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som lektor, med förordnande som avdelningschef på heltid under 4 år. Anställningen inleds normalt med provanställning. Tillträdesdag 2019-09-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetstidsvillkor: Lektor – årsarbetstid för lärare enligt högskolans kollektivavtal. Avdelningschef – förtroendearbetstid enligt högskolans kollektivavtal.

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan senast 2019-05-15. Bilagor föredras i PDF-format.

Ansökan ska innehålla:

 • CV
 • Personligt brev
 • Styrkt meritförteckning
 • Beskrivning av pedagogisk och vetenskaplig skicklighet
 • Publikationslista
 • De vetenskapliga arbeten som åberopas som grund för anställningen, max 5 st, i fulltext.
 • Referenser och löneanspråk
Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1764-221
Kontakt
 • Marie Öhman, vd, +46 36-10 1500
 • Ylva Lindberg, forskningschef, +46 36-10 1495
Facklig företrädare
 • Johan Bäcklund, Saco-S, +46 36-10 1425
 • Rebecka Florin Sädbom, Lärarförbundet, +46 36-10 1482
Publicerat 2019-04-16
Sista ansökningsdag 2019-05-15

Takaisin avoimiin työpaikkoihin