Högskoleservice, Kommunikationsavdelningen

Vill du vara del av ett spännande uppdrag? På kommunikationsavdelningen arbetar vi för att genom nytänkande kommunikation bidra till att ständigt öka JU:s attraktivitet.  Vi söker nu en erfaren och driven skribent som inspireras av att förklara och förmedla forskning och akademiska nyheter på ett enkelt och inspirerande sätt.

Kommunikationsavdelningen består idag av 18 medarbetare, uppdelade i tre team. Då JU har en stark internationell prägel sker en stor del av såväl den muntliga som den skriftliga kommunikationen på engelska och i ditt arbete skriver och pratar du engelska dagligen.

Våra kommunikatörer jobbar nära tillsammans för att planera och utveckla arbetet som bland annat består av:

 • Extern och intern kommunikation
 • Presskommunikation
 • Forskningskommunikation
 • Studentrekrytering
 • Förvaltning och utveckling av JU:s digitala kanaler.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du är strukturerad och driven och klarar av att ha många bollar i luften. Du har lätt för att värdera information och förmåga att sätta dig in i ämnen du inte har kunskap om sedan tidigare för att sedan skriva lättlästa och intressanta texter. Du inspireras av att prova nya format och idéer – och självklart är det viktigt för dig att ha kul på jobbet!

 

Arbetet innebär att du kommer att planera och publicera nyheter inom forskning och utbildning på vår webb och i sociala mediekanaler.  Du kommer att bevaka event och konferenser och genomföra intervjuer med bland annat forskare, studenter och samarbetspartner för publicering i såväl rörlig media som i skriven form. Tillsammans med övriga kommunikatörer värderar du information och nyheter och förmedlar dem på ett begripligt och intresseväckande sätt.

 

Vi ser att du är en initiativrik, självständig och flexibel person med god samverkansförmåga. Du är trygg i din yrkesroll, samtidigt som du är analytisk och kan hantera att arbeta både på strategisk och operativ nivå. Vidare har du:

 • en akademisk examen med inriktning mot kommunikation, journalistik eller motsvarande erfarenhet av att arbeta med att förmedla och tillgängliggöra kunskap, gärna från forskning och utbildning
 • god förmåga att målgruppsanpassa information
 • ett brinnande intresse för att bygga relationer och att lära nytt
 • erfarenhet av att arbeta med webbpubliceringsverktyg och sociala medier
 • mycket god språklig förmåga i svenska och engelska, i både tal och skrift

 

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar kollektivavtal och individuell lönesättning. Vi sätter stort värde vid att vara en organisation med en mångfald av färdigheter, erfarenheter och förmågor och välkomnar därför sökande från alla bakgrunder. Som anställd är du berättigad till förmåner i enlighet med svenska lagar och avtal. Läs mer om våra villkor och förmåner, exempelvis förmånliga statliga avtal när det gäller löne-, pension- och anställningsvillkor

 

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-24. Urval kommer att ske löpande så inkom gärna med din ansökan så snart du kan. Ansökningshandlingar föredras i pdf-format och vi önskar att du bifogar CV och personligt brev.

 

Högskoleservice är en del av Jönköping University. Med vår stora bredd tillhandahåller vi väsentligen all stödverksamhet. Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar många människor och har stora möjligheter att utvecklas.

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2626-211
Kontakt
 • Anders Jonzon, +4636-101408
Facklig företrädare
 • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
 • Sofia Nodén, Saco-S, +4636-101037
Publicerat 2024-06-26
Sista ansökningsdag 2024-08-24
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb