Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Till avdelningen för ämneslärare och globala studier vid HLK söker vi nu en engagerad adjunkt som ska undervisa i bild. Vid avdelningen bedrivs företrädesvis undervisning inom lärarutbildning samt globala studier (internationellt arbete).

För att lyckas och trivas i rollen som adjunkt behöver du ha god förmåga att arbeta självständigt och vara drivande i ditt arbete. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och god förmåga att samarbeta med både kollegor och studenter. Vi vill att du som person är engagerad och delaktig och att du värdesätter och välkomnar olikheter och andras perspektiv. 

ARBETSUPPGIFTER
Vi värdesätter din bakgrund och dina erfarenheter och erbjuder dig ett varierat arbete med nära samarbete med kollegor och studenter.

I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår: 

 • att utveckla, planera och genomföra undervisning på grundnivå i bild med relevant inriktning i grundskolan inom lärarutbildningen, samt i fristående kurser.
 • handledning och examination på grundnivå samt genomförande av VFU-besök.
 • att medverka i högskolans övriga verksamheter, som uppdragsutbildning och administrativt arbete.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i rollen som adjunkt behöver du ha:

 • bildlärarexamen på kandidat - alternativt magisternivå eller motsvarande kompetens i bild som arbetsgivare bedömer vara av betydelse för verksamheten.
 • dokumenterad pedagogisk skicklighet.
 • god förmåga att leda undervisning och utveckla utbildningen.
 • genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper och förbinder sig att genomgå högskolepedagogisk utbildning under de två första anställningsåren.
 • god förmåga att samverka med omvärlden.

Du har förutom goda kunskaper i svenska också god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift. 

Det är meriterande om du har intresse i bildskapande för yngre barn inom förskolan eller motsvarande kunskaper samt dokumenterad pedagogisk skicklighet och erfarenhet av att undervisa i förskolan och/eller grundskolan. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att utveckla utbildning på högskolenivå eller har bedrivit andra typer av pedagogiskt utvecklingsarbete med relevans för uppdraget. 

Vid bedömning av de sökande kommer särskild stor vikt att läggas vid den pedagogiska skickligheten.

ANSTÄLLNING
Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid, sysselsättningsgrad 50%-100%. Start 1 augusti 2019 eller enligt överenskommelse. Anställningen inleds normalt med sex månaders provanställning. 

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan senast 16 maj 2019. Ansökan skickas in via vårt rekryteringssystem. Bilagor föredras i pdf- format. Ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev
 • CV
 • Referenspersoner

Finns det inte möjlighet att lämna in din ansökan elektroniskt enligt instruktion ovan så ska ansökan istället skickas till adressen nedan. Ange referensnummer 2019/1781-221

Högskoleservice, Registrator
Box 1026,
551 11 Jönköping

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%-100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1781-221
Kontakt
 • Bo Magnusson, +46 36-10 1492
Facklig företrädare
 • Johan Bäcklund, Saco-S, +46 36-10 1425
 • Rebecka Florin Sädbom, Lärarförbundet, +46 36-10 1482
Publicerat 2019-04-18
Sista ansökningsdag 2019-05-16

Retour aux postes vacants