Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Välkommen att söka ett spännande och utmanande uppdrag som utbildningschef vid Högskolan för lärande och kommunikation, Jönköping University. Här erbjuder vi en roll i en organisation med siktet på att ge studenterna utbildning av högsta kvalitet och med ambitionen att utveckla nationell och internationell konkurrenskraftig kompetens för framtiden. Tjänsten är en tillsvidareanställning som lektor, med förordnande på 80 procent som utbildningschef under fyra år. Övriga 20 procent består av lektorsuppgifter som forskning och/eller undervisning. 

Då den nuvarande utbildningschefen har valt att gå vidare till en annan tjänst söker vi nu dennes efterträdare. 

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag blir att leda utbildning på grundläggande och avancerad nivå. Du har därmed en viktig uppgift i att vara med och skapa en ännu mera attraktiv arbetsplats för studenter och personal. Målet är att uppnå starka resultat samtidigt som studenterna förbereds för framtidens arbetsliv. Utbildningschefen ingår i Högskolan för lärande och kommunikations ledningsgrupp.  

Som utbildningschef är din huvudsakliga arbetsuppgift att såväl kvalitativt som kvantitativt utveckla utbildningen på både grundnivå och avancerad nivå. Du har personalansvar för cirka fem medarbetare samt ett huvudansvar för utbildningsbudgeten. Att samverka med övriga fackhögskolor är en naturlig del av tjänsten. Uppdraget som utbildningschef innefattar ansvar gentemot studenterna i utbildningsfrågor och kan innebära att hantera komplexa studentärenden. 

Kvalifikationer
För att lyckas i denna roll har du disputerat inom ett för Högskolan för lärande och kommunikation relevant område och har lång erfarenhet av undervisning och utveckling av utbildning på grundnivå och avancerad nivå inom högskola/universitet. Vidare förväntas du ha gedigen erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete inom högre utbildning. Du har även erfarenhet av att arbeta med internationella studenter. Du har också flera års erfarenhet av ledningsuppdrag med personalansvar samt har visat god förmåga att kunna arbeta visionärt och strategiskt.  

Ditt ledarskap kännetecknas av en förmåga att lyssna, kommunicera och fatta beslut. Erfarenhet av administration och andra ledningsuppdrag är meriterande. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som på engelska. För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som lektor vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University. 

Anställning
Välkommen med din ansökan senast 2019-09-30. Ansökan skickas in via vårt rekryteringssystem. Bilagor föredras i pdf-format. Anställningen inleds normalt med provanställning. 

Ansökan ska innehålla:
• Avsiktsförklaring
• Styrkt meritförteckning
• Kortfattad beskrivning av pedagogisk och vetenskaplig verksamhet
• Publikationslista
• De vetenskapliga arbeten som åberopas som grund för anställningen, max 5 st.
• Referenser och löneanspråk

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 (80 % utbildningschef, 20 % lektorsuppgifter)
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2951-221
Kontakt
  • Marie Öhman, Vd, HLK, 036-101500
Facklig företrädare
  • Johan Bäcklund, Saco-S, +46 36-10 1425
  • Rebecka Florin Sädbom, Lärarförbundet, +46 36-10 1482
Publicerat 2019-08-08
Sista ansökningsdag 2019-09-30

Retour aux postes vacants