Högskolan för lärande och kommunikation

Som ett led i ett pågående arbete med att kvalitetssäkra olika roller vid Högskolan för lärande och kommunikation tillsätter vi nu en fjärde avdelningschef och fördelar därmed verksamhetsansvaret till ytterligare en avdelning. Vi söker därför dig som vill anta det spännande uppdraget som avdelningschef för den nya avdelningen. Avdelningen för kommunikation och beteendevetenskaper omfattar medarbetare inom Child, medie- och kommunikationsvetenskap och psykologi. Uppdraget är ett förordnande på heltid under fyra år.

Högskolan för lärande och kommunikation är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom lärarutbildning, medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete och HR-området, samt har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning. Högskolan för lärande och kommunikation har cirka 2 000 studenter och 180 anställda.

Som avdelningschef har du personal- och arbetsmiljöansvar för medarbetarna som tillhör avdelningen och en av dina främsta arbetsuppgifter är att rekrytera och bemanna. Du har det övergripande ansvaret för att planera och samordna verksamheten inom avdelningen och du har visst budget- och resultatansvar för avdelningen. Du förväntas samverka och ha en nära dialog med övriga avdelningschefer och utbildnings-, forsknings- och uppdragsverksamheten vid HLK samt delta i högskolans övriga verksamhet.

Som avdelningschef vid HLK är du direkt underställd vd. Du ingår i HLK:s ledningsgrupp där du förväntas bidra aktivt i både operativa och strategiska frågor.

Vi söker dig som är disputerad inom ett för HLK:s verksamhet relevant område. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av administrativa uppdrag och personalansvar. Du har god kännedom om det högre utbildningssystemet och du har erfarenhet av att leda, planera och organisera.

Vi ser det som meriterande om du har kännedom om medie- och kommunikationsvetenskap och/eller psykologi eller specialpedagogik.

Som person vill vi att du kan engagera och skapa delaktighet och du har god kommunikativ förmåga med vilken du är tydlig och lyhörd och kan säkerställa att budskap når fram. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Vi ser det som positivt om du har förmåga att balansera administrativ ledning med förståelse för undervisandets och forskandet villkor.

För fullständiga behörighetskrav för tjänsten som lektor, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ANSTÄLLNING
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som lektor, med förordnande som avdelningschef på 100% under fyra år. Anställningen inleds normalt med provanställning. Tillträdesdag 2021-01-01 eller enligt överenskommelse

Arbetstidsvillkor: Lektor – årsarbetstid för lärare enligt högskolans kollektivavtal. Avdelningschef – förtroendearbetstid enligt högskolans kollektivavtal.

UPPLYSNINGAR
Vid frågor, vänligen kontakta;
Vd Marie Öhman, tfn 036-10 15 00, marie.ohman@ju.se

Fackliga representanter:
Sara Dommartine, Lärarförbundet, tfn 036-10 14 22, sara.dommartine@ju.se
Mikael Gustafsson, Saco-S, tfn 036-10 11 78, mikael.gustafsson@ju.se
Thomas Axelsson, ST, tfn 036-10 10 76, thomas.axelsson@ju.se

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2020-12-13. Eventuella bilagor föredras i PDF-format.

Ansökan ska innehålla:

  • Styrkt meritförteckning
  • Beskrivning av pedagogisk och vetenskaplig skicklighet
  • Publikationslista
  • De vetenskapliga arbeten som åberopas som grund för anställningen, max 5 st, i fulltext.
  • Referenser och löneanspråk
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4364-221
Kontakt
  • Marie Öhman, 036-10 1500
Facklig företrädare
  • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
  • Mikael Gustafsson, Saco-S, +46 36-10 1178
  • Sara Dommartine, Lärarförbundet, +46 36-10 1422
Publicerat 2020-11-19
Sista ansökningsdag 2020-12-13

Retour aux postes vacants