Högskoleservice, Avdelningen för studieadministration

Studieadministrationen är en avdelning inom det högskolegemensamma verksamhetsstödet vid Jönköping University (JU). Verksamhetsstödet tillhandahåller förutom planerings- och utvecklingsstöd även ekonomi- och HR-stöd, studieadministration, studie- och karriärvägledning, kommunikation och marknadsföring samt högskolebiblioteket, infrastruktur i form av byggnader och nätverk, IT-service och vaktmästeri.

Avdelningen för Studieadministration vid Jönköping University ansvarar för större delen av det administrativa arbetet med utbildningsverksamheten inom JU. Detta inkluderar bland annat antagning, examen, studieadministrativa system och utbildningsadministration. Vi arbetar främst på uppdrag av utbildningscheferna på fackhögskolorna och vi ger service till program- och kursansvariga, annan personal och studenter. 

Arbetsuppgifter

Tjänsten som utbildningshandläggare kan innehålla samtliga eller vissa av arbetsuppgifterna som presenteras. 

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat utbildningsplanering med registrering i Ladok där du även förbereder och ger support till lärare inför resultatrapportering. Du kommer även arbeta med registrering i kurser och program, studieuppehåll, tillgodoräknanden och studieavbrott. Vidare ingår bearbetning av kurs- och utbildningsplaner i tjänsten.

Det är viktigt för oss att ta tillvara din kompetens, och beroende av dina tidigare erfarenheter kan ytterligare arbetsuppgifter tillkomma. 

I din roll som utbildningshandläggare kan arbetsuppgifterna även omfatta:

 • registrering av uppgifter i Ladok och i antagningssystemet.
 • valideringsarbete.
 • granskning av och beslutande om att kursfordringar uppfylls för examen på grund-, avancerad och forskarnivå.
 • utfärdande av examensbevis.
 • behörighetsgranskningar av såväl svenska som utländska gymnasiebetyg samt utländska högskolemeriter.
 • skriftlig och muntlig information till sökande och studerande i antagningsfrågor på svenska och på engelska.

Arbetet sker i nära samarbete med utbildningschefer, lärare, annan personal och studenter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst kandidatexamen inom för uppdraget lämpligt område som administration, offentlig förvaltning eller språk. Alternativt flera års erfarenhet av studieadministrativt arbete, antagning och/eller examenshandläggning (Ladok, Kursinfo, NyA) inom högskolan. Tjänsten kräver mycket goda kunskaper och tidigare erfarenhet av att arbeta i Excel.

 Det är meriterande att ha tidigare erfarenhet av:

 • antagningsarbete, studieadministrativ administration och/eller examenshandläggning inom högskola.
 • arbete i studieadministrativa systemstöd såsom Ladok/ Kursinfo/ NyA.
 • arbete inom offentlig förvaltning.

Jönköping University har en tydlig internationell prägel, vilket ställer krav på en mycket god skriftlig och kommunikativ förmåga i såväl svenska som engelska. 

För att lyckas i rollen behöver du tycka om administrativt arbete och ha en god förmåga att arbeta självständigt och med hög stresstålighet. Vidare behöver du vara flexibel, utåtriktad, kommunikativ och ha förmågan att hantera många kontaktytor inom olika delar av en organisation. Ansvarstagande, noggrannhet och hög servicenivå är viktigt i detta arbete, liksom förmågan att organisera och strukturera.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varför ska du välja oss?

I rollen som utbildningshandläggare erbjuder vi dig en stimulerande arbetsplats där du kommer ingå i ett sammansvetsat team med stort engagemang i sitt arbete. Vi finns på campus i nya, fräscha lokaler.

Läs mer om våra villkor och förmåner, exempelvis förmånliga statliga avtal när det gäller löne-, pension- och anställningsvillkor. Läs mer- https://ju.se/om-oss/jobba-pa-jonkoping-university/jonkoping-university-som-arbetsplats.html

Vi som jobbar på Jönköping University kommer från världens alla hörn, vi jobbar inom flera olika områden och har stor samlad kompetens. Här möts nya studenter, kunniga forskare, kunskapstörstande doktorander och kompetent administrativ personal. Tillsammans arbetar vi mot samma mål och vision. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Detta skapar en kreativ och stimulerande miljö att verka inom och ger dig stora möjligheter att utvecklas 

 

Villkor

Tjänsten är en visstidsanställning som utbildningshandläggare med start så snart som möjligt t.o.m. 2023-08-31.

Arbetstidsvillkor: reglerad arbetstid, flex.

Kollektivavtal och individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, senast 2022-08-07.
Ansökningarna kommer att hanteras löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut, så skicka in din ansökan redan idag!

Till ansökan bifogas följande bilagor i PDF-format:

 • CV
 • Personligt brev
 • Referenser

 

JU arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på JU. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
För att trivas är det viktigt att du värdesätter ett dynamiskt arbetssätt samt är nyfiken och lyhörd för andras arbetssituation.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.
Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2022/2928-211
Kontakt
 • Annika Lundqvist, +4636-101325
Facklig företrädare
 • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
 • Sofia Nodén, Saco-S, +4636-101037
Publicerat 2022-08-08
Sista ansökningsdag 2022-08-10

Retour aux postes vacants