Tekniska Högskolan (JTH), Avdelningen för Logistik och verksamhetsledning

Tekniska Högskolan är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. På avdelningen för Logistik och Verksamhetsledning, med runt 35 medarbetare, erbjuder vi attraktiva utbildningar på grund-, avancerad- och forskarutbildningsnivå. Dessutom har vi flera populära kurser som riktar sig till yrkesverksamma. Vidare bedriver vi verksamhetsnära forskning i samverkan med företag och omgivande samhälle. Vi har ett öppet, informellt och vänligt arbetsklimat där vi jobbar i olika överlappande grupper beroende på uppgiften. 

 

Arbetsuppgifter        

Som doktorand hos oss kommer du bli del i ett av följande forskningsprojekt som fokuserar på olika aspekter av ledning och organisering av industriella verksamheter. Ange i din ansökan ifall något av områdena intresserar dig mer.

  • Forskningsprojektet ”Verkliga möten – när verkligheten varierar” studerar jämförelser mellan fysiska, digitala och virtuella möten i industriell verksamhet och hur dessa skapar förutsättningar för kommunikationsprocesser och lärande i organisationen
  • Forskningsprojektet ”Innovativ gjuteriteknik” studerar innovationer i samverkan mellan industri och akademi, där ny kunskap som utvecklas ska kunna implementeras och få fäste i organisationers dagliga arbete

Du kommer samarbeta med seniora forskare med stor erfarenhet av verksamhetsledning, teknikutveckling, ledarskap, kommunikation och entreprenörskap.  Dessutom kommer du arbeta i nära samverkan med företag. Du kommer också att tillhöra en grupp doktorander på avdelningen som stödjer varandra under forskarutbildningen.

Vid sidan av arbetet i forskningsprojektet kommer du studera forskarutbildningskurser inom relevanta områden för att hjälpa dig framåt i forskningen. Som komplement till forskningsarbetet kommer du arbeta ungefär 20% med undervisning och andra avdelningsuppdrag. Vi avser att successivt slussa in dig i undervisning med understöd av erfarna kollegor. Under doktorandtiden kommer du ges chansen till mer och mer ansvar och utmaningar inom vår utbildningsverksamhet.

 

Kvalifikationer

För tjänsten som doktorand krävs att du avlagt magister- eller masterexamen inom något teknikområde, alternativt civilingenjörsexamen inom relevant ämne.

Beteendevetenskapliga inslag i din utbildningsbakgrund, samt alla former av ledarerfarenhet är meriterande. Du har ett genuint intresse för ledarskap och utvecklingsarbete. Vidare är du kommunikativ, lyhörd och samarbetsvillig, vilket är viktiga egenskaper då du kommer jobba i nära samarbete med flera företagskontakter. I rollen som doktorand krävs även att du är självständig, initiativtagande och analytisk. Du behöver behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som doktorand vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Antagnings och anställningsordning för doktorander vid Jönköping University.

 

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, med start 1 april eller enligt överenskommelse. Kollektivavtal tillämpas och därtill hörande lönestege för doktorander.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan, senast den 2023-03-19

Ansökningarna kommer att hanteras löpande under processens gång och vi föredrar bilagorna i PDF-format. Så skicka in din ansökan redan idag!

Din ansökan ska omfatta följande bilagor:

  • Personligt brev
  • CV 
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-04-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2022/5067-211
Kontakt
  • Magnus Hofwing, +4636-101158,Magnus.Hofwing@ju.se
Facklig företrädare
  • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
  • Mikael Palmgren, Saco-S, +4636-101647
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb