Tekniska Högskolan i Jönköping, Logistik och verksamhetsledning

Avdelningen för Supply chain and operations management driver vi utbildning och forskning inom logistik och verksamhetsledning. Vi expanderar nu på både utbildnings- och forskningssidan genom nya program och flertalet beviljade forskningsprojekt.

På utbildningssidan erbjuder vi utbildningsprogram på alla nivåer, samt uppdragsutbildning för privata och offentliga organisationer. Avseende forskningen arbetar vi i många olika projekt, ofta tvärvetenskapligt och alltid i nära samverkan med omgivande samhälle/näringsliv.

 

Nu söker vi två Doktorander inom supply chain till forskningsprojektet R3Wood!

Doktoranderna kommer att vara knutna till forskningsprojektet R3Wood som inriktas på att förbättra förutsättningarna för industriella trähusbyggare och företag i deras försörjningskedja. Målet är att trähusindustrin ska öka sin riskmedvetenhet och användningen av återbrukat material samt utveckla försörjningskedjorna för ökad innovationskraft, ökad tillväxt, ökad konkurrenskraft och övergång till en mer cirkulär ekonomi. Företagen i projektet är alla lokaliserade i Småland.

Projektet är uppdelat i tre delprojekt:

  • Risk – Öka medvetenhet om riskfaktorer och sårbarhet i försörjningskedjor för att undvika dessa.
  • Reuse – Öka förståelsen för försörjningskedjans påverkan på miljö och natur och sambanden mellan långa globala försörjningskedjor och risker, osäkerhet, och miljöpåverkande transporter.
  • Öka leveranssäkerhet, minska materialbrister och bidra till långsiktig hållbarhet och resiliens, genom till exempel medvetna materialval och förbättrad kommunikation i försörjningskedjan.

De två doktoranderna kommer samarbeta, men vara knutna till ett av delprojekten Risk eller Reuse.

 

Den huvudsakliga arbetsuppgiften för dig som doktorand är att ägna dig åt forskarstudier. I detta ingår, förutom att bidra till projektet R3Wood, att läsa forskarutbildningskurser (motsvarande 12hp/år), publicera forskningsresultat och presentera en licentiatuppsats – och på sikt också en doktorsavhandling.

Förutom forskarutbildning ingår det i tjänsten även administrativa uppgifter samt undervisning inom närliggande områden, till en omfattning av maximalt 20%.

 

För tjänsten som doktorand krävs att du avlagt magister-, master-, eller civilingenjörsexamen med fördjupning inom logistik, inköp, supply chain eller liknande.

Relevant arbetslivserfarenhet är meriterande, likaså om du har svenskt körkort.

Vidare är du kommunikativ, lyhörd och samarbetsvillig, vilket är viktiga egenskaper då du kommer jobba i en forskargrupp, undervisa studenter, och i nära samarbete med flera företagskontakter. I rollen som doktorand krävs även att du är självständig, initiativtagande och analytisk.

Jönköping University och Tekniska Högskolan har en tydlig internationell prägel, vilket ställer krav på skriftlig och verbal förmåga i såväl svenska som engelska.

 

Tjänsten är tidsbegränsad på heltid, med start enligt överenskommelse.
Anställningen gäller fram till licentiatexamen (2,5 år forskarstudier) med möjlighet till förlängning fram till doktorsexamen (5 års forskarstudier).

Kollektivavtal tillämpas och lönen bestäms utifrån Tekniska Högskolans lönestege för doktorander.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-08-10
Bilagor föredras i PDF-format.

Ansökan ska omfatta följande bilagor:

  • personligt brev och CV
  • vidimerade intyg och examensbevis
  • referenser
  • Exjobb i fulltext (om tillgängligt digitalt)

 

Tekniska Högskolan är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi erbjuder attraktiva tekniska utbildningar på grund- och avancerad nivå och bedriver avancerad forskning inom en rad teknikområden. Tekniska högskolan har examensrättigheter för forskarutbildning inom den övergripande inriktningen industriell produktframtagning. Genom samverkan utvecklar vi ny teknik och sprider ny kunskap för att stärka företags konkurrenskraft. Tekniska Högskolan har tilldelats ackrediteringen ”Engaged University” av den internationella organisationen ACEEU (Accreditation Council for Entrepreneurial and Engaged Universities) och fått betyget ”Excellent” i tre kategorier. Hos oss arbetar du nära dina kollegor i en internationell miljö med stora möjligheter att påverka och utvecklas.

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av sin internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Vi erbjuder en jämlik och inkluderande arbetsplats och vi välkomnar sökande med olika bakgrund. Läs mer om oss på www.ju.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön i enlighet med lönestege för doktorander vid JTH
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2152-211
Kontakt
  • Magnus Hofwing, +4636-101158
Facklig företrädare
  • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
  • Mikael Palmgren, Saco-S, +4636-101647
Publicerat 2023-07-04
Sista ansökningsdag 2023-08-10

Tillbaka till lediga jobb