Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Till Avdelningen för Språk, estetiska ämnen och litteratur (SEL) vid Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) söker vi en universitetsadjunkt i engelska för en tillsvidareanställning. Välkommen att söka tjänsten!

 

VI ERBJUDER DIG

Du arbetar inom avdelningen Språk, estetiska ämnen och litteratur (SEL), som bedriver utbildning inom bland annat engelska. I rollen som universitetsadjunkt erbjuder vi dig en stimulerande arbetsplats där du kommer ingå i ett sammansvetsat team med stort engagemang i sitt arbete och som har roligt tillsammans.

I de huvudsakliga uppgifterna ingår att planera och genomföra undervisning på grundnivå i engelska med relevant inriktning för grundskolan och gymnasium inom lärarutbildningen. Undervisningen är inriktad på engelsk språkdidaktik och engelsk språkfärdighet. Undervisningen bedrivs på engelska. Du kommer även att genomföra VFU-besök (Verksamhetsförlagd utbildning). I tjänsten ingår visst administrativt arbete.

 

KVALIFIKATIONER

För att lyckas och trivas i rollen som universitetsadjunkt behöver du ha god samarbetsförmåga med vilken du skapar och underhåller kontakter med studenter, kollegor och med det omgivande samhället. Du värdesätter och välkomnar olikheter och olika perspektiv. 

För att uppfylla kraven som universitetsadjunkt har du:

  • har magisterexamen i engelska, språkdidaktik, eller motsvarande kompetens av betydelse för verksamheten;
  • har väl dokumenterad pedagogisk skicklighet;
  • har god förmåga att leda undervisning och utveckla utbildningen;
  • har genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper och förbinder sig att genomgå högskolepedagogisk utbildning under de två första anställningsåren.

Du har även erfarenhet av att undervisa i engelska i svensk grundskola och/eller gymnasium, erfarenhet av undervisning i engelsk språkdidaktik och engelsk språkfärdighet och väl utvecklad kommunikativ förmåga på svenska såväl som engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av, och intresse för, att tillämpa kunskaper om digitala verktyg samt erfarenhet av att tillämpa dessa i engelskundervisning. Vi ser det också som meriterande om du besitter god kännedom om det svenska skolsystemet och dess styrdokument.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

 

INFORMATION

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 1 januari 2024, eller enligt överenskommelse. Arbetstidsvillkor: Årsarbetstid för lärare, enligt högskolans kollektivavtal. Individuell lönesättning tillämpas. 

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 8 oktober 2023. Bilagor föredras i PDF-format. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • CV och personligt brev
  • Referenser

Jönköping University strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald som tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240101, eller enligt ök.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3813-211
Kontakt
  • Fredrik Ebefors, +4636-101386
Facklig företrädare
  • Mikael Gustafsson, Saco-S, +4636-101178
  • Kristina Wennefors, Lärarförbundet, 036-5502421
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb