Högskolan för lärande och kommunikation, Avdelningen för natur och samhälle

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Nu söker vi en kommunikativ universitetsadjunkt i historiedidaktik som har en god förmåga att leda undervisning. Sök vikariatet redan i dag!

 

VI ERBJUDER DIG

I tjänsten som universitetsadjunkt ingår undervisning, handledning och examination i ämnet historia och historiedidaktik samt i kurser inom den utbildningsvetenskapliga kärnan (UVK) i lärarutbildningen.  VFU-besök ingår i arbetsuppgifterna. Det kan även förekomma annan undervisning som i fristående kurser och i program som erbjuds vid HLK och där närstående ämnesområden ingår.

Vi som arbetar på Jönköping University kommer från världens alla hörn. Vi arbetar inom flera olika områden och har stor samlad kompetens. Här möts nya studenter, kunniga forskare, kunskapstörstande doktorander och kompetent administrativ personal. Tillsammans arbetar vi mot samma mål och vision. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Det skapar en kreativ och stimulerande miljö att verka inom och ger en härlig känsla när du går till jobbet! 

 

VEM SÖKER VI?

För att lyckas och trivas i rollen som universitetsadjunkt behöver du ha en god samarbetsförmåga och god förmåga att leda undervisning. Vidare är du kommunikativ, lyhörd, noggrann och värdesätter och välkomnar olikheter och olika perspektiv. Du har:

 • magisterexamen eller motsvarande kompetens av betydelse för verksamheten
 • pedagogiskt intresse och potential att bli en skicklig pedagog. Dokumenterad pedagogisk skicklighet är meriterande
 • god förmåga att utveckla utbildningen
 • genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper
 • lärarexamen

Det är meriterande om du har innehar en doktorsexamen.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt vid JU, se Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

 

INFORMATION

Tjänsten är ett vikariat på 100% till och med 2025-07-31. Tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Tillträde 1 september 2024, eller enligt överenskommelse. Arbetstidsvillkor: Årsarbetstid för lärare enligt högskolans kollektivavtal. Individuell lönesättning tillämpas.

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-12. Bilagor föredras i PDF-format.

Ansökan ska innehålla:

 • CV och personligt brev
 • Styrkt meritförteckning
 • Vidimerade intyg och examensbevis
 • Referenser
 • Löneanspråk

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden. 

JU strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats fri från diskriminering. Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-07-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1609-211
Kontakt
 • Dusan Zelic, +46036-101496
Facklig företrädare
 • Kristina Wennefors, Lärarförbundet, 036-5502421
 • Mikael Gustafsson, Saco-S, +46036-101178
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb