Tekniska Högskolan i Jönköping, Datateknik och informatik

Tekniska Högskolan är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi erbjuder attraktiva tekniska utbildningar på grund- och avancerad nivå och bedriver avancerad forskning inom en rad teknikområden. Tekniska högskolan har examensrättigheter för forskarutbildning inom den övergripande inriktningen industriell produktframtagning. Genom samverkan utvecklar vi ny teknik och sprider ny kunskap för att stärka företags konkurrenskraft. Tekniska Högskolan har tilldelats ackrediteringen ”Engaged University” av den internationella organisationen ACEEU (Accreditation Council for Entrepreneurial and Engaged Universities) och fått betyget ”Excellent” i tre kategorier. Hos oss arbetar du nära dina kollegor i en internationell miljö med stora möjligheter att påverka och utvecklas.

På avdelningen för Datateknik och Informatik bedrivs forskning inom såväl datateknik som informatik. Det nyligen etablerade Jönköping AI Lab (JAIL) består av två professorer, tre docenter och tre disputerade forskare samt därtill knutna doktorander och laboratorieingenjörer. Den huvudsakliga forskningsinriktningen är tillämpad artificiell intelligens i samverkan med omgivande samhälle och näringsliv. Vi fokuserar på teori och metod från informationsutvinning, maskininlärning och semantiska teknologier. JAIL är idag den största forskargruppen på avdelningen och utvecklingen går starkt framåt.
Avdelningen ger utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Undervisning bedrivs genom kandidat- master- och ingenjörsutbildningar som spänner från grafisk design till mjukvaruutveckling och artificiell intelligens. Forskningen som bedrivs vid avdelningen stödjer utbildningsutbudet. Vi är trettiotalet medarbetare på avdelningen varav ca hälften är disputerade.

Nu söker vi Universitetslektor i datateknik/elektroteknik eller Adjungerad universitetslektor i datateknik/elektroteknik (beroende på den sökandes bakgrund).

ARBETSUPPGIFTER
Att vara universitetslektor innebär självständig planering och exekvering av forskning, samt spridning av forskningsresultat genom publicering. Du får delta vid framtagande av ansökningar om externa forskningsanslag och även vara delaktig i forskningsprojekt, företrädesvis i samproduktion med näringslivet. Forskningen sker inom ditt fält, men i nära samarbete med övriga forskare inom till exempel AI, informationssäkerhet eller människa-datorinteraktion.

Det ingår även i tjänsten att planera och genomföra undervisning samt handledning av examensarbeten, speciellt inom programmet Inbyggda system. Läs mer om programmet på http://ju.se/dis. Det kan också ingå uppgifter som programansvar och liknande utvecklings- och ledningsuppdrag.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en doktorsexamen i datateknik, elektroteknik eller närliggande ämne. Du ska vara intresserad av pedagogisk verksamhet och som har genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. Du behöver ha dokumenterad pedagogisk skicklighet samt erfarenhet av undervisning i datateknik eller elektroteknik på högskolenivå. Du ska även ha erfarenhet av att bedriva forskning av hög internationell kvalitet och publicera i välrenommerade kanaler inom något område av relevans för avdelningens undervisning och forskningsgrupper. (Området kan till exempel vara AI, robotik, IoT eller telekommunikation.)

Du behöver för undervisningen goda kunskaper i hårdvarunära programmering och grundläggande kunskap i elektroteknik. Det är meriterande om du har fördjupad kunskap i något av nedanstående områden:

- Mikrodatorarkitektur, elektriska gränssnitt, sensorer/aktuatorer.

- Operativsystem, Android och mjukvaruutvecklingsmetoder.

- Elektronikkonstruktion, till exempel VHDL, CAD, EMC och elektronikbyggsätt.

Det är också meriterande om du har industriell erfarenhet av utvecklingsarbete.

Du kommer att handleda examensarbeten på svenska och kunna undervisa i kurser på engelska. Därmed behöver du behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi söker dig som är självständig, analytisk, kreativ och hängiven. Du bör uppvisa starka organisatoriska, språkliga och matematiska färdigheter samt ha en passionerad och uthållig inställning till arbetet.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetslektor vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

För sökande med begränsad undervisningserfarenhet kan anställning som Biträdande lektor bli aktuell, och för sökande med anställning kvar i näringslivet kan vi erbjuda en tjänst som Adjungerad universitetslektor.

VILLKOR
Tjänsten är en tillsvidareanställning, med start 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse. Kollektivavtal och individuell lönesättning tillämpas.

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan, senast den 1 september 2019.

Din ansökan behöver innehålla:

  • Personligt brev
  • CV Referenser
  • Publikationslista (om tillämpligt)
  • Pedagogisk meritportfölj Vidimerad
  • doktorsexamina/licentiatexamina/magisterexamina

För mer information om innehållet i ansökan, vänligen ta del av tillämpliga delar i Riktlinjer för innehåll i ansökningar till Tekniska högskolan i Jönköping.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2728-221
Kontakt
  • Anders Arvidsson, +46 36-10 1572
Facklig företrädare
  • Mikael Palmgren, Saco-S, +46 36-10 1647
  • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
Publicerat 2019-06-27
Sista ansökningsdag 2019-09-01

Tillbaka till lediga jobb