Hälsohögskolan, Avdelningen för rehabilitering

Hälsohögskolan är en del av Jönköping University och ett av de ledande lärosätena i landet för akademiska studier inom hälsa, vård och socialt arbete. Vi arbetar tvärvetenskapligt med inriktning mot praktisk nytta. Vi är en organisation som ger dig kompetensutveckling och möjligheter att vara med och påverka.

Avdelningen för rehabilitering (AFR) på Hälsohögskolan ansvarar för utbildning av ortopedingenjörer (grundnivå), arbetsterapeuter (grund och avancerad nivå) och ortopedtekniker (YH-utbildning) samt bedriver forskning relaterat till dessa områden. Avdelningen genomför också olika uppdragsutbildningar till företag och organisationer såväl privata som inom den offentliga sektorn. Ortopedingenjörsprogrammet är ett internationellt program som bedrivs på engelska och är den enda utbildningen som finns i Sverige. Just nu expanderar avdelningen och hösten 2020 startar ett Master’s Program i Product Development with a Specialty in Assistive Technology (MASTech) samt fotortistutbildning som är en ny YH-utbildning.

Huvudämnet ortopedteknik fokuserar på att skapa kunskap och förståelse för hjälpmedel som ersätter eller kompenserar förlust av kroppsdel eller kroppsfunktion, hos personer med muskuloskeletal och/eller neurologisk funktionsnedsättning. Ortopedteknik baseras på omfattande förståelse av människokroppens uppbyggnad och funktion och mer specifikt för mekaniska konsekvenser av kroppsburna hjälpmedel.

Ämnesområdet ortopedteknik kräver kunskap inom:

  • muskuloskeletala och neurologiska systemens patologi
  • biomekanik för normal och patologisk rörelse
  • mekanisk växelverkan mellan människokropp och yttre hjälpmedel
  • materialteknik inom hjälpmedelsdesign och framställning

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kommer huvudsakligen att arbeta med teoretisk och praktisk undervisning i ortopedingenjörsprogrammet, ortopedteknikerutbildning samt i den planerade fotortistutbildningen. En fotortist är specialiserad på bedömning och behandling av olika åkommor i fot, ankel och underben som kräver utprovning, tillverkning eller justering av ortopedtekniska hjälpmedel. Andra arbetsuppgifter kan bli aktuella beroende på din bakgrund. I arbetsuppgifterna ingår även kursansvar och kursplanering samt medverkan i utvecklingen av de olika programmen/utbildningarna.

 

Vad söker vi?

Vi söker dig som trivs med att strukturera och organisera. Du tycker om att arbeta med andra och har en god förmåga att samarbeta. Du är även van vid och uppskattar ett flexibelt arbete samt att du behärskar såväl svenska som engelska i både tal och skrift. Meriterande är om du har erfarenhet av att ha arbetat kliniskt som ortopedingenjör.

Som universitetsadjunkt behöver du även ha:

  • magisterexamen eller motsvarande kompetens av betydelse för verksamheten;
  • dokumenterad pedagogisk skicklighet, exempelvis stödja individers och gruppers lärande;
  • god förmåga att leda undervisning och utveckla utbildningen;
  • genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper och förbinder sig att genomgå högskolepedagogisk utbildning under de två första anställningsåren.

 

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

Anställning Tjänsten är en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad 100%. Start enligt överenskommelse. Anställningen inleds normalt med sex månaders provanställning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 29 februari. Ansökan skickas in via vårt rekryteringssystem. Bilagor föredras i PDF-format.

Ansökan ska innehålla:

  • CV och personligt brev
  • Styrkt meritförteckning
  • Referenser
  • Vidimerade intyg och examensbevis
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2020/355-221
Kontakt
  • Eva-Marie Sundkvist, +46 36-10 1294
  • David Rusaw, +46 36 10 1275
Facklig företrädare
  • Emma Kramer, Lärarförbundet Universitet & Högskola, +46 36-10 1328
  • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
  • Nina Gunnarsson, Saco-S, +46 36-10 1707
Publicerat 2020-02-01
Sista ansökningsdag 2020-02-29

Tillbaka till lediga jobb