Högskoleservice

Motiveras du av nya utmaningar och chansen att leda ett kompetent team? Föredrar du att arbeta med utveckling i en verksamhet som präglas av framåtanda? Om det här tilltalar dig har du alla möjligheter att trivas och bli framgångsrik hos oss.

Är du Högskoleservice nästa Ekonomichef?

Högskoleservice (HS) vid Jönköping University (JU) består idag av 10 avdelningar med 220 medarbetare, och omsätter ca 350 MSEK. Ekonomiavdelningen består av 19 medarbetare där du blir avdelningschef och ansvarar för avdelningens utveckling. Din roll är främst kopplad till Högskoleservice (HS) och HS Vd för att driva ekonomiprocesserna och underbygga beslut och affärsstrategier med ekonomiunderlag. Du är även en del av HS ledningsgrupp där frågor av strategisk karaktär behandlas.

Om tjänsten

Ekonomichefens uppdrag är att leda och utveckla verksamheten inom området samt ha personalansvar för avdelningens medarbetare. Man rapporterar till Högskoleservice Vd och ingår i bolagets ledningsgrupp. Man har även ansvar för budget och verksamhetsplanering för den egna verksamheten.

Som avdelningschef är man ansvarig för att sätta, implementera och följa upp strategier men även för att driva avdelningens utveckling.

I arbetsuppgifterna ingår även att ta fram beslutsunderlag och verkställa fattade beslut inom eget verksamhetsområde. Man ansvarar även för att leda och utveckla verksamheten på ett strukturerat sätt genom att identifiera, prioritera och arbeta med olika förbättringsområden.

I din roll som Ekonomichef kommer du att arbeta nära ekonomidirektören och tillsammans utveckla processer, prognosverktyg, arbetssätt men även samarbeten både inom HS och även gentemot fackhögskolornas och JUEs ledningsgrupper. Avdelningen utgör ledningsstöd till stiftelsen, fackhögskolorna, JUE samt HS.

Inom ekonomiavdelningen ansvarar man för:

  • Redovisning
  • Projektekonomi
  • Ekonomistyrning
  • Ledning och stöd
  • Ekonomiadministration

Är du rätt för oss?

Vi söker en resultatinriktad ekonomichef som motiveras av såväl strategiskt som operativt arbete. Ditt ledarskap speglas av driv och utveckling där medarbetaren och avdelningen är ditt fokus. Att få medarbetarna att växa och utvecklas är ett av dina mål. Du har förmågan att prioritera, planera och följa upp en verksamhet med ett långsiktigt perspektiv och kan initiera och leda processer för utveckling Du är prestigelös och ha en mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Du som söker har en relevant akademisk examen. Troligen har du redan idag en Ekonomichefsroll med kollegor rapporterande till dig. Du är helt bekväm med att arbeta på engelska och van vid en internationell kontext. Du är erfaren i både det operativa och strategiska ekonomiarbetet, med god vana att samverka och hantera viktiga ekonomiprocesser. Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet!

Bli en del av oss

Tjänsten är en tillsvidareanställning och start sker i överenskommelse med dig. Vi ser fram emot att få din ansökan senast den 18 januari och kommer att börja kalla till intervjuer fortlöpande. Vi tar därför gärna emot din ansökan så snart som möjligt - klicka här för att ansöka!

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med rekryteringsföretaget HR-strateg. För mer information kring tjänsten kontakta ansvarig konsult- Joakim Skirhammar
070 243 48 18 alt joakim.skirhammar@hrstrateg.se

Välkommen med din ansökan 

Sista ansökningsdag 2021-01-18

Terug naar vacatures