Hälsohögskolan, VD-kansli

Hälsohögskolan är en del av Jönköping University och ett av de ledande lärosätena i landet för akademiska studier inom hälsa, vård och socialt arbete. Vi arbetar tvärvetenskapligt med inriktning mot praktisk nytta. Vi är en organisation som ger dig kompetensutveckling och möjligheter att vara med och påverka.

Hälsohögskolan har en omfattande samverkan med det omgivande samhället såväl regionalt som nationellt och internationellt. Hälsohögskolan har också en stark och attraktiv akademisk miljö som medverkar i samhällets förnyelse och utveckling.

På vd-kansliet arbetar Hälsohögskolans ledning och team med inriktning mot Hälsohögskolans forskning, utbildning samt planering och utveckling.

Arbetsuppgifter

Operativ chef är avdelningschef för vd-kansliet vilket omfattar personalansvar (för ca 8 personer) och budgetansvar. Mer specifikt har den operativa chefen följande uppgifter:

 • Personalansvar för vd-kansliets medarbetare, vilket inkluderar att leda och fördela arbete för personalen vid avdelningen samt att säkerställa personalens kompetensutveckling och arbetsvillkor.
 • Ansvara för vd-kansliets budget, vilket inkluderar upprättande och uppföljning av budget tillsammans med Hälsohögskolans ekonomiansvarig och i samråd med vd.
 • Ansvar för att främja en god fysisk, organisatorisk och social arbetsmiljö samt följa delegerade arbetsmiljöuppgifter från vd.
 • Bereda och kvalitetssäkra övergripande planer, utredningar, uppföljningar, remisser i dialog och underlag för avtal samt säkerställa processer för avtalshantering i samverkan med verksamhetsstrategen.
 • Bereda och samordna det övergripande arbetsmiljöarbetet vilket inkluderar arbete med likavillkor, miljöarbete, arbete med hållbarhet och delta i Arbetsmiljö-kommittén.
 • Bereda och samordna frågor och utveckling avseende lokaler, vilket inkluderar ansvaret för framtagning och uppföljning av investeringsbudget utifrån verksamhetens behov samt bereda större inköp.
 • Ingå i JU:s strategiska råd för stöd och service samt representera Hälsohögskolan i för tjänsten relevanta högskoleövergripande forum.
 • Ingå i Hälsohögskolans ledningsgrupp och Hälsohögskolans ledningsråd.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom pedagogik, ekonomi, juridik, eller annat för verksamheten relevant område. För att lyckas i rollen krävs det att du har en förmåga att arbeta strategiskt med verksamhetsfrågor utifrån ett helhetsperspektiv. Vi ser också att du har erfarenhet av att arbeta med planering, uppföljning och utvecklingsarbete. Då rollen innebär personalansvar ser vi att du har ledarerfarenhet och tidigare har arbetat med arbetsmiljöfrågor.

Stor vikt kommer läggas på personliga egenskaper så som att vara strukturerad och tydlig i ditt ledarskap, prestigelös samt kvalitetsdriven. Då rollen innebär samarbete med olika professioner inom Hälsohögskolan och inom hela Jönköping University, bör du trivas med att arbeta med andra men också ha en driv att arbeta självständigt.

Vi ser det som ett krav att du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande

 •  Erfarenhet av arbete inom akademin
 •  Chefserfarenhet, inklusive personal- och budgetansvar

 

Information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med start enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas vanligen om sex månader.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV, personligt brev och referenser senast 31 juli 2022.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2022/ 2628 211
Kontakt
 • Marie Ernsth Bravell, +4636-101312
Facklig företrädare
 • Frida Liabäck, SACO-s, +4636-101480
 • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
 • Roger Sandberg, Lärarförbundet, +4636-101214
Publicerat 2022-06-13
Sista ansökningsdag 2022-07-31
Logga in och sök jobbet

Terug naar vacatures