Högskoleservice, Planeringsavdelningen

Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar människor inom flera olika områden, från världens alla hörn och har stora möjligheter att utvecklas och tillsammans arbetar vi mot samma mål och vision. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner vilket skapar en kreativ och stimulerande miljö att verka inom.

Tjänsten är placeras vid Planeringsavdelningen där du arbetar nära funktioner såsom upphandling, arkiv, dataskydd, utredning och analys, ledningsadministration med mera.

Välkommen att söka till en spännande och utmanande roll vid Jönköping University (JU) på Högskoleservice. Som högskolejurist är du en av flera viktiga funktioner i det samlade verksamhetsstödet som arbetar för att skapa goda förutsättningar för att JU ska bedriva en forskning och utbildning av internationellt hög kvalitet.

Är du intresserad av att med din kompetens inom juridik bidra till utvecklingen av ett modernt lärosäte som kännetecknas av internationalisering och entreprenörsanda? Sök då tjänsten som Högskolejurist vid Jönköping University!

 

Ditt uppdrag

I rollen som högskolejurist ingår ett ansvar för juridiska frågor vid Jönköping University. Tjänsten är en kombination av strategiskt övergripande ansvar (utan personalansvar) samt operativt arbete. Arbetsområdet är brett och omfattar såväl juridiska ärenden inom kärnverksamheten (utbildning, forskning och samverkan) som förvaltningsrättsliga, bolagsrättsliga och avtalsrättsliga frågor. Arbetet erbjuder en stor variation, uppdragen kan ha korta tidsramar och kort framförhållning eller kräva längre processer för till exempel förankring och implementation. 

Till arbetsuppgifterna hör löpande uppdrag såsom att:

 • genomföra rättsutredningar
 • granska och upprätta avtal
 • upprätta styrdokument
 • upprätta eller bereda underlag inför beslut som ska fattas av JU:s styrelse eller rektor
 • vid behov kunna leda interna utbildningsinsatser
 • vara delaktig i affärsförhandlingar och eventuella rättsliga processer.

Som Högskolejurist är du placerad vid Planeringsavdelningen, Högskoleservice och handlägger inkommande ärenden i nära dialog med juristkollega och planeringschef.

 

Din profil

För tjänsten som högskolejurist söker vi dig som har juristexamen och är trygg i yrkesrollen som jurist. Du har god kunskap om juridisk metod utifrån olika rättsområden och har arbetslivserfarenhet från områden som är relevanta för den här tjänsten.

Krav för att komma i fråga är goda kunskaper i offentlig rätt (främst förvaltningsrätt med offentlighet och sekretess), bolagsrätt samt avtalsrätt.

JU har en tydlig internationell prägel, vilket ställer krav på väl utvecklad kommunikationsförmåga i så väl tal och skrift, både på svenska och engelska.

Du som söker är trygg och har hög integritet i din yrkesroll samt har god förmåga att kunna arbeta självständigt. Detta ställer även krav på att du är ansvarstagande med förmågan att prioritera, planera och följa upp en verksamhet utifrån ett långsiktigt perspektiv.

Som person har du ett positivt förhållningssätt och besitter en god social kompetens. Du strävar efter personlig utveckling och tycker om att dela med dig av kunskap och erfarenheter till dina kollegor.
I kombination med din mycket goda samarbetsförmåga har du även en hög känsla för att ge professionellt stöd utifrån ett lösningsinriktat förhållningssätt. I ditt arbete motiveras du av att stödja verksamheten i planering, uppföljning, analyser och förslag till åtgärder på ett pedagogiskt och verksamhetsnära sätt.

I vårt urval kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Vidare är det meriterande om du har:

 • tingsmeritering eller förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt
 • erfarenhet av att upprätta och förhandla samverkansavtal inom forskning och utveckling
 • goda kunskaper inom aktiebolagsrätt
 • erfarenhet från arbete på ett lärosäte, statlig myndighet eller har på annat sätt varit i kontakt med rättsliga frågor som berör universitets- och högskolesektorn.

 

Anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Du kommer erbjudas förtroendearbetstid där anställningens villkor regleras i villkorsavtalet och kompletterande kollektivavtal vid Jönköping University. Individuell lönesättning tillämpas.

Eventuell tillämpning av provanställning

Läs mer om våra villkor och förmåner, exempelvis förmånliga statliga avtal när det gäller löne-, pension- och anställningsvillkor. Läs mer- https://ju.se/om-oss/jobba-pa-jonkoping-university/jonkoping-university-som-arbetsplats.html

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-31.

Din ansökan skickar du in via vårt webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.
Ansökningarna kommer att hanteras löpande där tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Så skicka in din ansökan redan idag!

Ansökningshandlingar föredras i pdf-format och skall omfatta följande:

 • Cv
 • Personligt brev
 • Referenser efter eventuell intervju.

 

Som stiftelsehögskola och enskild utbildningsanordnare är Jönköping University ett modernt lärosäte som kännetecknas av sin internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. JU strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald som tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Läs mer om oss på www.ju.se

Högskoleservice är en del av Jönköping University. Med vår stora bredd tillhandahåller vi väsentligen all stödverksamhet. Förutom Planeringsavdelningen erbjuder vi bland annat högskolebibliotek, studieadministration, studie- och karriärvägledning, IT-service, vaktmästeri, kommunikation och marknadsföring samt ekonomi- och personaladministration. Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar många människor och har stora möjligheter att utvecklas.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.
Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1278-211
Kontakt
 • Tomas Björk, 036-101150
Facklig företrädare
 • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
 • Sofia Nodén, Saco-S, +4636-101037
 • Jörgen Ovinder, jorgen.ovinder@ju.se
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb