Hälsohögskolan, Avdelningen för rehabilitering

Hälsohögskolan är en del av Jönköping University och ger akademiska utbildningar inom hälsa, vård och socialt arbete. Hälsohögskolan har en omfattande samverkan med det omgivande samhället såväl regionalt som nationellt och internationellt. Därigenom byggs en stark och attraktiv akademisk miljö samtidigt som Hälsohögskolan medverkar i samhällets förnyelse och utveckling.

Vi söker nu, för tillsvidareanställning, två Universitetsadjunkter inom arbetsterapi med intresse för undervisning.

Är du en av våra nya Universitetsadjunkter inom arbetsterapi som tillsammans med kollegor och studenter driver utveckling av undervisningen? Välkommen att söka tjänsten hos oss!

Avdelningen för rehabilitering ansvarar för utbildning av arbetsterapeuter på grund- och avancerad nivå samt utbildar även ortopedingenjörer, ortopedtekniker och fotortister samt bedriver forskning relaterat till dessa områden. 

Hos oss får du möjligheten att undervisa studenter i arbetsterapi på grundnivå, både teoretiskt och praktiskt. I arbetet ingår kursansvar och kursplanering och du får även möjlighet att delta i utvecklingen av programmet.

Vi erbjuder dig:

 • en dynamisk arbetsplats som präglas av olika professioner
 • nära integrering mellan forskning och utbildning
 • kompetens- och karriärutveckling utifrån medarbetarens och arbetsgivarens behov
 • goda möjligheter för en motiverad person att påverka utbildningen och bli en del av ett entusiastiskt och kreativt team.

Vi ser det som viktigt att ta vara på din kompetens och utifrån din bakgrund kan därför andra arbetsuppgifter bli aktuella.

 

Vi söker dig som har magisterexamen i arbetsterapi eller motsvarande kompetens av betydelse för verksamheten. Du har genomgått högskolepedagogiska kurser eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper, om inte, är du villig att genomföra dessa under de första två anställningsåren.

Du har ett pedagogiskt intresse och potential att bli en skicklig pedagog med stort ansvarstagande för ditt och andras lärande och utveckling. Har du dokumenterad pedagogisk skicklighet är det positivt. Vidare ser vi att du har en god förmåga att medverka och bidra till att utveckla utbildningen samt erfarenhet av studentaktivt lärande. Erfarenhet av VFU administration är meriterande. Då undervisningen sker både på campus och i hybrid form ser vi att du har en god vana att hantera teknik.

Dina kunskaper om arbetsterapeutiska teorier och modeller kommer väl tillhanda i din roll som Universitetsadjunkt hos oss likaså din förmåga att tillämpa processmodellen OTIPM i arbetet med olika klientfall.

Arbetsterapeutprogrammet ges både på engelska och svenska och vi ser därför att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i båda språken.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt vid Jönköping University, se tillämpliga delar i: Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University

 

Varför ska du välja oss?

Här hittar du gemenskap i en utvecklingsinriktad grupp som har stort engagemang i sitt arbete och har roligt tillsammans. Du arbetar här i nära samverkan med omgivande samhälle/praktiken, där du ges möjlighet att utvecklas i rollen både genom undervisning och forskning, såväl nationellt som internationellt.

Läs mer om våra villkor och förmåner, exempelvis förmånliga statliga avtal när det gäller löne-, pension- och anställningsvillkor. Läs mer på ju.se

Vid Jönköping University arbetar människor från världens alla hörn inom flera olika områden med en stor samlad kompetens. Detta skapar en kreativ och stimulerande miljö att verka inom och ger en härlig känsla när man går till jobbet!

 

Tjänsterna är tillsvidare på 100%, med start så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Anställningen inleds normalt med sex månaders provanställning.

Du kommer erbjudas årsarbetstid för lärare där anställningens villkor regleras i villkorsavtalet och kompletterande kollektivavtal vid Jönköping University. Individuell lönesättning tillämpas.

 

Välkommen med din ansökan, senast 2024-05-26

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag.

Till ansökan bifogas följande bilagor i PDF-format:

 • CV och personligt brev
 • styrkt meritförteckning
 • två (2) referenser

 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.

Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt, enligt ök.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1764-211
Kontakt
 • Eva Edström, +4636-101262
 • Eva-Marie Sundkvist, +4636-101294
Facklig företrädare
 • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
 • Roger Sandberg, Lärarförbundet, +4636-101214
 • Frida Liabäck, Saco-s, +4636-101480
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb