Högskolan för lärande och kommunikation, Avdelningen för natur och samhälle

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Till avdelningen för Natur och Samhälle (NOS) vid Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) söker vi nu två engagerade adjunkter i globala studier. Sök hel- och deltidsvikariaten redan i dag! 

 

VI ERBJUDER DIG

Vi söker dig som är samhällsvetare och som vill arbeta i en stimulerande miljö med goda utvecklingsmöjligheter och trevliga kollegor där samverkan och studentnöjdheten står i fokus. Centralt för det samhällsvetenskapliga området globala studier vid HLK är utbildningsfrågor som inriktar sig på sociala, kulturella, historiska, ekonomiska och politiska aspekter av samhällsutveckling som rör relationen mellan människans aktiviteter och den omgivande miljön, hållbarhet och rättvisa, såväl globalt som lokalt.

Anställningen omfattar undervisning inriktad mot huvudområdet Globala studier inom programområdet Globala studier samt undervisning i andra utbildningar vid avdelningen. Som universitetsadjunkt hos oss på JU kommer du att arbeta med undervisning och examination inom programmet globala studier, kurser inom samhällsvetenskap som ingår i lärarutbildningen och fristående kurser samt handleda uppsatser och examensarbeten.

I rollen ingår administrativt arbete, eventuellt programansvar och du kan även komma att medverka i högskolans uppdragsverksamhet.

 

KVALIFIKATIONER

För att lyckas och trivas i rollen som universitetsadjunkt behöver du ha god samarbetsförmåga med vilken du skapar och underhåller kontakter med studenter, kollegor och med det omgivande samhället. Du värdesätter och välkomnar olikheter och olika perspektiv. Vi vill även att du är engagerad, delaktig har en väl utvecklad kommunikativ förmåga i tal och skrift och är lyhörd.

För att uppfylla kraven som universitetsadjunkt har du:

 • magisterexamen i globala studier eller i annat för tjänsten relevant område som sociologi, kulturgeografi, statsvetenskap, freds- och konfliktkunskap, internationella relationer, samhällsplanering, samhällsanalys, social/kulturantropologi,
 • förmåga att undervisa i hållbarhetsfrågor utifrån samhällsvetenskapligt perspektiv
 • pedagogiskt intresse och potential att bli en skicklig pedagog. Dokumenterad pedagogisk skicklighet är meriterande,
 • god förmåga att utveckla utbildningen,
 • förmåga att undervisa både på svenska och engelska
 • genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. 

Det är meriterande om du har en doktorsexamen i ett för anställningen relevant område, har erfarenhet från praktiskt internationellt arbete och administrativt arbete.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

 

INFORMATION

HLK söker två adjunkter i globala studier. Tjänsterna är vikariat på 100- respektive 50%. Tillträde 1 augusti 2024 till och med 31 januari 2025. Arbetstidsvillkor: Årsarbetstid för lärare, enligt högskolans kollektivavtal. Individuell lönesättning tillämpas. 

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 21 maj 2024. Bilagor föredras i PDF-format. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

 • CV och personligt brev
 • Referenser

Jönköping University strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald som tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100/50
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1935-411
Kontakt
 • Dusan Zelic, +4636-101496
Facklig företrädare
 • Mikael Gustafsson, Saco-S, +4636-101178
 • Kristina Wennefors, Lärarförbundet, 036-5502421
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-21

Tillbaka till lediga jobb