Högskoleservice, Planeringsavdelningen

Högskoleservice är en del av Jönköping University. Med vår stora bredd tillhandahåller vi väsentligen all stödverksamhet. Förutom Högskolebiblioteket och infrastruktur i form av byggnader och nätverk erbjuder vi bland annat studieadministration, studie- och karriärvägledning, IT-service, vaktmästeri, kommunikation och marknadsföring samt ekonomi- och personaladministration. Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar många människor och har stora möjligheter att utvecklas.

Planeringsavdelningen vid Högskoleservice består av 16 kollegor med ansvar och arbetsuppgifter som omfattar utredningar och analyser, juridiska frågor, arkiv/registratur, vd-sekreterare, projektledning, verksamhetsutveckling samt dataskyddsombud och informationssäkerhetsansvarig.

Är du vår nya analytiker vars dagar kommer fyllas av spännande utvecklingsfrågor i kombination med uppdrag och utredningar inom högskolans verksamhet? Välkommen att söka tjänsten hos oss!

Dina arbetsuppgifter

Som analytiker arbetar du självständigt med förkommande uppdrag och utredningar som kan innebära informationsinhämtning, analyser som ställer krav på kompetens i metod för kvantitativa och/eller kvalitativa studier. I arbetsuppgifterna ingår att publicera rapporter på svenska och engelska. Tjänsten innebär att samarbeta med andra avdelningar inom Högskoleservice såväl som rektors kansli och övriga bolag inom JU. Arbetsuppgifterna kan vara såväl av mindre omfattning (exempelvis remissvar, mm) som mer omfattande utredningar/uppdrag i projektform som även inkluderar att leda projekt där flera kollegor ingår i arbetsgruppen.

Arbetsuppgifterna är relaterade till såväl kortsiktiga som långsiktiga mål för högskolans verksamhet. Metod för att lösa arbetsuppgifter kan variera beroende på frågeställning och ställa krav på lösningsorienterad situationsanpassning.

Din profil

Vi söker dig som har magister/masterexamen inom samhällsvetenskap med relevant inriktning.

Du har vana och erfarenhet av analys- och utredningsarbete från idéstadie till konkret genomförande, att genomföra analyser baserade på kvantitativa data, att sammanställa information och att skriva rapporter.

Du har dokumenterad erfarenhet av att samarbeta och samverka med kollegor inom egen organisation såväl som andra organisationer. Rollen har flera kontaktytor vilket kräver social kompetens och pedagogisk förmåga i kombination med att planera, organisera och prioritera arbete på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt. Du kommer att ges stort individuellt ansvar och förväntas ta egna initiativ inom givna ramar.

Som person är du initiativtagande, mål-/kvalitets-/serviceinriktad, professionell med hög integritet i ditt sätt att arbeta och har god förmåga att arbeta i grupp med andra och kunna arbeta självständigt.

Det är meriterande om du har:

 • Examen från utbildning på forskarnivå;
 • Goda kunskaper, kompetens och erfarenhet från analys av kvalitativa data;
 • Erfarenhet från att författa/sammanställa underlag för ledning vid lärosäten, företag/organisationer inom privat eller offentlig sektor;
 • Erfarenhet från arbete inom svensk högskola eller universitet, eller på annat sätt förvärvade kunskaper om verksamheter vid svenska lärosäten.

Information

Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde 2021-04-01 eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder en omväxlande och utvecklande tjänst med många kontaktytor. Tjänstens placering är vid Högskoleservice (Jönköping University) och följer statliga avtal när det gäller lön och anställningsvillkor.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast: 2021-01-15
Ansökan skickas in via vårt rekryteringssystem Varbi.

Bilagor föredras i PDF-format och ska innehålla:

 • Personligt brev
 • Cv
 • Styrkt meritförteckning
 • Vidimerade intyg och examensbevis
 • Ett exempel på rapport som sökande författat
 • Referenser
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-04-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4716-221
Kontakt
 • Lars Pettersson, +46 36-10 1000
Facklig företrädare
 • Sofia Nodén, Saco-S, +46 36-10 1037
 • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
Publicerat 2020-12-11
Sista ansökningsdag 2021-01-15

Tilbake til ledige stillinger