Högskoleservice, Internationella kontoret

Motiveras du av nya utmaningar och chansen att leda en internationell avdelning? Föredrar du att arbeta med utveckling i en verksamhet som präglas av internationalisering och samverkan med olika aktörer? Om det här tilltalar dig har du alla möjligheter att trivas och bli framgångsrik hos oss.

Är du vår nya Avdelningschef?

Högskoleservice (HS) är en del av Jönköping University (JU). Med vår stora bredd tillhandahåller vi väsentligen all stödverksamhet. HS består av 10 avdelningar och 220 medarbetare och omsätter ca 325 msek. Förutom Högskolebiblioteket och infrastruktur i form av byggnader och nätverk erbjuder vi bland annat studieadministration, studie- och karriärvägledning, IT-service, vaktmästeri, kommunikation och marknadsföring samt ekonomi- och personaladministration. Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar många människor och har stora möjligheter att utvecklas.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en chef till avdelningen Internationella kontoret.  I rollen som avdelningschef leder du en grupp om 15 medarbetare från olika länder där du förväntas ha en aktiv kommunikation med medarbetarna. Vidare arbetar du för en god arbetsmiljö på avdelningen, där medarbetarna får möjligheter att vara delaktiga, utvecklas och ta ansvar. Du har en god förankringsförmåga, som även visar sig genom ditt framgångsrika sätt att driva utvecklingsfrågor.

Du rapporterar till VD och ingår i HS ledningsgrupp. Som en del av ledningsgruppen förväntas du vara aktiv med förmåga att agera och tänka utifrån ett HS- och JU-perspektiv, varför vi också ser att det är fördelaktigt om du har tidigare erfarenhet av strategiskt ledningsarbete.

Avdelningens uppdrag är att tillhandahålla stöd och service relaterat till lärosätets viktiga arbete kring internationalisering. Det ingår också att arbeta integrerat och att anpassa stödet till bolagens olika förutsättningar och möjligheter, samt att verka för goda relationer med våra externa partners. I avdelningens ansvarsområden ingår mobilitetsprogram som tex Erasmus, studentutbyte, partneruniversitet samt internationell studentrekrytering.

Som avdelningschef har du ett övergripande ansvar för avdelningens verksamhet, vilket inkluderar verksamhets-, budget-, och personalansvar. Du säkerställer att avdelningens tjänster och leveranser håller kvalitet och att dokumenterade processer och regler finns framtagna för dessa. Du verkar för goda relationer, internt och externt samt skapar förutsättningar för fortsatta bra samarbeten inom organisationen och med externa aktörer för att säkra gemensamma leveranser och processer. Du leder och utvecklar verksamheten mot uppsatta mål tillsammans med medarbetarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen samt erfarenhet av att arbeta som chef och ledare. Du är som ledare inriktad på samverkan och samarbete samt har lätt för att bygga och bibehålla relationer både internt och externt. Du har ett inkluderande och tryggt ledarskap och leder med tillit samt skapar delaktighet och engagemang bland dina medarbetare. Du är bekväm i att fatta beslut vilket i kombination med en god kommunikationsförmåga leder till att ditt ledarskap uppfattas som tydligt och inspirerande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Jönköping University har en tydlig internationell prägel, vilket ställer krav på en mycket god skriftlig och kommunikativ förmåga i såväl svenska som engelska. Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet från arbete vid ett lärosäte och/eller i en internationell miljö.

Villkor 

Är du den ledare vi söker? Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Du kommer erbjudas förtroendearbetstid där anställningens villkor regleras i villkorsavtalet och kompletterande kollektivavtal vid Jönköping University. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan 

Välkommen med din ansökan, senast 2021-04-12
I rekryteringen tillämpar vi löpande urval, så ansök redan idag! 

Ansökan föredras i PDF-format och behöver innehålla personligt brev och CV.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1215-211
Kontakt
  • Hanna Ståhl, +46 36-10 1071
Facklig företrädare
  • Sofia Nodén, Saco-S, +46 36-10 1037
  • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
Publicerat 2021-03-22
Sista ansökningsdag 2021-04-12

Tilbake til ledige stillinger