Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Avdelningen för kommunikation och beteendevetenskaper rymmer ämnena medie- och kommunikationsvetenskap, psykologi samt forskningsmiljön CHILD. Inom medie- och kommunikationsvetenskap finns utbildningarna Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet (kandidat), Sustainable Communication (internationell magister/master) samt forskarutbildning. Den medie- och kommunikationsvetenskapliga forskningen har haft en internationell prägel och, i linje med utbildningen på avancerad nivå, en profil mot hållbarhet och kommunikation. Det medie- och kommunikationsvetenskapliga kollegiet består av 20-talet medarbetare och inrymmer både akademisk och praktisk kompetens.

 

Vad erbjuder vi?

Som professor är dina främsta arbetsuppgifter att arbeta med forskning och utveckling av den medie- och kommunikationsvetenskapliga forskningsmiljön samt bidra till den strategiska utvecklingen av forskningen inom fackhögskolan, genom samverkan såväl inom JU som regionalt, nationellt och internationellt. Du förväntas kunna handleda doktorander samt handleda och examinera examensarbeten på grundnivå och avancerad nivå, samt undervisa på de olika medie- och kommunikationsvetenskapliga utbildningarna. I arbetsuppgifterna ingår även utveckling av utbildningar inom ämnet, administrativt arbete samt ämnesreprepresentation i HLK:s forskningsnämnd och utökade ledningsråd.

 

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en doktorsexamen inom relevant område och som kan uppvisa en forskningsprofil med tydlig progression efter avhandlingsarbetet vad gäller bredd och djup inom ämnesområdet samt arbeten som är av god internationell standard. Du ska vara vetenskapligt skicklig med avseende på självständiga forskningsinsatser, varit ledare för forskningsgrupp, ha förmåga att planera och leda forskning samt förmåga att kommunicera forskning med det omgivande samhället. Du ska inneha dokumenterad förmåga att erhålla externa medel för forsknings- och utvecklingsprojekt av större omfattning i konkurrens och kunna uppvisa pedagogisk skicklighet genom pedagogiskt utvecklingsarbete och/eller kursutveckling.

Du ska även:

 • ha genomgått utbildning i forskarhandledning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskap;
 • ha dokumenterad och betydande erfarenhet av att ha agerat huvudhandledare på forskarnivå. Handledartiden ska omfatta väsentlig del av forskarutbildningen, i normalfallet två doktorander. I de fall sådan erfarenhet saknas, ska det på annat vis styrkas att kandidaten förvärvat motsvarande kunskaper;
 • kunna uppvisa god förmåga att samverka med omvärlden - nationellt och internationellt;
 • kunna uppvisa god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt samt ha förmåga att hantera resurser på ett sätt som speglar verksamhetens prioriteringar;
 • kunna uppvisa förmåga att leda verksamhet och personal, fatta beslut, ta ansvar samt motivera och förse andra med de förutsättningar som krävs för att effektivt nå gemensamma mål;
 • besitta en god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska;
 • ha erfarenhet av akademiskt ledarskap.

Det är meriterande om du har ett dokumenterat intresse för hållbarhetsfrågor i forskning och undervisning samt erfarenhet av ämnes- eller forskningsmiljöansvar och dokumenterad erfarenhet av undervisning på svenska och engelska.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som professor vid Jönköping University, se tillämpliga delar i våra Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping Universityhttps://ju.se/om-oss/anställningsordning

 

Information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start maj 2023 -eller enligt överenskommelse. Anställningen inleds normalt med sex månaders provanställning.
Du kommer erbjudas årsarbetstid för lärare där anställningens villkor regleras i villkorsavtalet och kompletterande kollektivavtal vid Jönköping University. Individuell lönesättning tillämpas.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2022-09-30.
Eventuella bilagor föredras i PDF-format. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

 • CV och personligt brev
 • Styrkt meritförteckning
 • Doktorsavhandling
 • Vidimerade intyg och examensbevis
 • Pedagogisk meritportfölj
 • Publikationslista
 • De för tjänsten mest relevanta publikationerna, max 5 st, i fulltext.
 • Tre referenser

Jönköping University strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald som tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2022/2920-211
Kontakt
 • Ernesto Abalo, +4636-101437
Facklig företrädare
 • Mikael Gustafsson, Saco-S, +4636-101178
 • Kristina Wennefors, Lärarförbundet, +4636-5502421
 • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
Publicerat 2022-07-04
Sista ansökningsdag 2022-09-30

Tilbake til ledige stillinger