Jönköping University Enterprise

Jönköping University Enterprise (JUE) är en del av Jönköping University och tillhandahåller bland annat utbildning som ger behörighet till högre studier för internationella studenter. Vi erbjuder totalt tre Pathway program varav två är ett års program och en är en termins program som går varje termin. På somrarna erbjuder JUE en intensiv Pathway English kurs som ges både på campus och online.

JUE:s Pathway program består av behörighetsgivande kurser inom till exempel engelska (motsvarande engelska 6) och matematik (motsvarande matematik 3b). Utöver detta får studenterna en utökad kompetens inom studieteknik, akademiskt skrivande och interkulturell kommunikation. Via Pathway får studenterna en första inblick i hur det att studera och leva i Sverige samt förbereda sig för akademiska studier. Från Pathway går sedan studenterna vidare till kandidatprogram eller magisterprogram på Jönköping University, andra högskolor och Universitet i Sverige eller någon av andra universitet i världen som vi samarbetar med.

Vidare ger JUE sommarkurser och tillhandahåller uppdragsutbildningar. Vi är ett framåtsträvande bolag som ligger i framkant internationellt med bland annat vår Pathwayutbildning. Våra medarbetare brinner för att utveckla verksamheten och har en internationell utblick.

Hela verksamheten är i huvudsak förlagd på Campus Gränna i Gränna. Där erbjuds boende, måltider, aktiviteter och undervisning för studenterna. Vid vissa tillfällen i veckan erbjuds även undervisning på Campus i Jönköping.

Läs mer om vår verksamhet på JU.se/ eller Pathwayprogram

 

Till Jönköping University Enterprise söker vi nu en flexibel och samarbetsvillig lärare i engelska och svenska/svenska som andra språk. Sök tjänsten redan i dag!

VI ERBJUDER DIG

Arbetsuppgifter som ingår i tjänsten som lärare vid JUE är ansvar för planering och genomförande av undervisning i svenska/svenska som andraspråk och engelska. I det ingår planering, genomförande, utvärdering samt tillhörande administrativa uppgifter.

För att våra studenter ska lyckas i sina studier ingår även stöd till studenterna och utveckling av kurser, program och verksamheten. Deltagande i och ansvar för JUE:s gemensamma projekt kan tillkomma. Pedagogiskt utvecklingsarbete ingår.

Du kommer att tillsammans med kollegorna att bidra till att JUE:S utvecklas mot att bli ännu mer internationell. Detta kan innebära resor till andra länder som verksamheten har ett nära samarbete med.

Vi strävar också mot att varje kollega bidrar till ett utvecklingsarbete som sker inom Jönköping University.

Din huvudsakliga arbetsort blir Campus Gränna, i Gränna men arbete kan även ske på Jönköping University i Jönköping.

DIN PROFIL

Vi ser att du som söker har/är:

 • Legitimerad lärare inom svenska/svenska som andraspråk och engelska på gymnasial nivå
 • väl dokumenterad pedagogisk skicklighet;
 • god förmåga att leda undervisning och utveckla utbildningen;
 • genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper och förbinder sig att genomgå högskolepedagogisk utbildning under de två första anställningsåren.

Vidare har du erfarenhet av att undervisa inom engelska och svenska /svenska som andraspråk. JUE har en tydlig internationell prägel vilket ställer krav på flytande färdigheter i såväl tal som skrift i både svenska och engelska.

Som lärare i engelska och svenska/svenska som andraspråk behöver du trivas med att arbeta flexibelt, det vill säga ha en god anpassningsförmåga till förändrade omständigheter och se möjligheterna i förändringar. Du har viljan att utvecklas, har en problemlösningsförmåga och är trygg i att samarbeta. Vidare har du förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar och kan väga samman olika typer av information och hänsynstaganden samt visa omdöme i alla delar av processen.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat som lärare på en gymnasieskola eller högskola/universitet. Vi ser även det som meriterande om du har erfarenhet av internationella utbyten eller av att ha undervisat på engelska samt erfarenhet av att ha undervisat studenter/elever med annat modersmål än svenska och engelska

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

VILLKOR/FÖRMÅNER

Tjänsten är tillsvidare på 100%, med start 2024-08-01 eller enligt överenskommelse. Kollektivavtal och individuell lönesättning tillämpas och vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare en trygg anställning med bra villkor och förmåner. 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 2024-04-15

Urvalsprocessen sker löpande.

Bilagor föredras i PDF-format och skall omfatta:

 • CV
 • Personligt brev
 • Lärarlegitimation
 • Vidimerade intyg och examensbevis
 • Referenser


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1157-211
Kontakt
 • Josipa Morén, +4636-5502449
Facklig företrädare
 • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
 • Mikael Palmgren, Saco-S, +4636-101647
Publicerat 2024-03-15
Sista ansökningsdag 2024-04-15
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb