Hälsohögskolan, Avdelningen för klinisk diagnostik

Hälsohögskolan är en del av Jönköping University och ger akademiska utbildningar inom hälsa, vård och socialt arbete. Hälsohögskolan har en omfattande samverkan med det omgivande samhället såväl regionalt som nationellt och internationellt. Därigenom byggs en stark och attraktiv akademisk miljö samtidigt som Hälsohögskolan medverkar i samhällets förnyelse och utveckling.

På avdelningen för klinisk diagnostik (AKD) finns tre olika utbildningsprogram: röntgensjuksköterskeprogrammet, och biomedicinska analytikerprogrammet med två olika inriktningar (laboratorievetenskap och klinisk fysiologi). Det är en dynamisk arbetsplats som präglas av ett antal olika professioner. Vi har goda och etablerade samarbeten inom utbildning och forskning såväl nationellt som internationellt. AKD står för gedigen kompetens och har bra förutsättningar för att såväl personal som studenter ska utvecklas.

Vad erbjuder vi?

I rollen som universitetsadjunkt kommer du att undervisa och examinera både teoretiskt och praktiskt. Du kommer även att handleda studenter på grundnivå. I arbetet tillkommer administration i form av kursadministration och pedagogisk utveckling.

Du får möjlighet att arbeta med utveckling av program och kurser inom röntgensjuksköterskeprogrammet och i mån av tid även inom andra ämnen vid Hälsohögskolan. I tjänsten ingår nationellt och internationellt samarbete inom utbildningen. 

Vad söker vi?

Vi söker dig som är självständig, utvecklingsinriktad och flexibel. Du är kommunikativ och har en förmåga att anpassa undervisningen till studenter med olika förkunskaper.

För en tjänst som universitetsadjunkt har du en magisterexamen inom radiografi eller motsvarande.

Du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt. Röntgensjuksköterskeprogrammet samverkar lokalt och regionalt, varför det kommer att läggas stor vikt vid god samarbetsförmåga och självständighet.

Jönköping University och Hälsohögskolan har en tydlig internationell prägel, vilket ställer krav på skriftlig och verbal förmåga att bedriva undervisning på såväl svenska som engelska. Vi ser att du har ett genuint intresse av pedagogisk verksamhet, kan uppvisa goda kunskaper inom pedagogik och känner stort ansvar i att stödja och underlätta studenternas lärande.

Vidare för tjänsten söker vi dig som

 • är legitimerad röntgensjuksköterska med aktuell klinisk erfarenhet.
 • har uppvisat god ledarskapsförmåga och självständighet att utveckla och leda utbildningsverksamhet.

Det är meriterande att ha teoretiska och praktiska kunskaper inom magnetresonanstomografi (MR), konventionell röntgen och/eller PET/CT.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

Information

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt, enligt överenskommelse.
Kollektivavtal och individuell lönesättning tillämpas.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-18
Bilagor föredras i PDF-format och ska omfatta följande:

 • personligt brev och CV;
 • vidimerade intyg och examensbevis; 
 • styrkt meritförteckning;
 • legitimation som röntgensjuksköterska;
 • pedagogisk meritportfölj; 
 • referenser.

 

 

 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2576-211
Kontakt
 • Biljana Ouda, 036-101761
Facklig företrädare
 • Frida Liabäck, Saco-s, +4636-101480
 • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
 • Roger Sandberg, Lärarförbundet, +4636-101214
Publicerat 2024-06-20
Sista ansökningsdag 2024-08-18
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb