Hälsohögskolan, Avdelningen för socialt arbete

Hälsohögskolan är en del av Jönköping University och ett av de ledande lärosätena i landet för akademiska studier inom hälsa, vård och socialt arbete. Vi arbetar tvärvetenskapligt med inriktning mot praktisk nytta. Vi är en organisation som ger dig kompetensutveckling och möjligheter att vara med och påverka.

Avdelningen för socialt arbete på Hälsohögskolan omfattar drygt 30 anställda. Det viktigaste utbildningsuppdraget är att ge en socionomutbildning med antagning 2 gånger per år. Med samtliga terminer inräknade innebär detta totalt cirka 300 studenter i systemet. Vid sidan om socionomutbildningen ger avdelningen även kurser i psykologi, ledarskap och organisation, samverkan samt en internationell magisterutbildning i Interventions in childhood. Utöver dessa kurser ges också olika uppdragsutbildningar, främst inom socialt arbete men också inom psykologi och juridik. Inom ramen för avdelningen bedrivs forskning i socialt arbete som en del i Hälsohögskolans tvärvetenskapliga forskningsmiljö Studies on Integrated Health and Welfare (SIHW).

 

Vad kan vi erbjuda?

Som universitetslektor hos oss får du möjligheten att, i en kreativ och stimulerande miljö i nära samarbete med kollegor, bidra till en lärmiljö som stödjer studentens ansvar för sitt lärande och som främjar aktivt kunskapssökande med ett vetenskapligt förhållningssätt som en naturlig del i lärprocesser. 

Tjänsten innebär främst  undervisning  men det ingår även examination på grund- och avancerad nivå främst inom socionomprogrammet. Du kommer få vara med och utveckla programmets undervisning kopplat till bl a internationalisering och socialt arbete. I arbetet ingårt även:

 • Utbildningsadministration såsom kursansvar.
 • Program- och kursutveckling inom ramen för ämnet socialt arbete.
 • Undervisning i uppdragsutbildningar.
 • Forskning inom socialt arbete.

 

Vad söker vi?

För att lyckas i rollen som universitetslektor behöver du ha förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt. Du behöver ha förmågan att hantera tidvis hög arbetsbelastning och trivas med ett flexibelt arbetssätt. Vi ser även att du har god förmåga att samverka med omvärlden. För att klara av arbetet har du goda ledarskapsförmågor samt en god samarbetsförmåga då du möter många olika personer i din roll som universitetslektor. Utöver detta har du:

Avlagt doktorsexamen i socialt arbete eller annat ämne med relevans för socialt arbete. Dokumenterad vetenskaplig skicklighet. Dokumenterad pedagogisk skicklighet. Genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper och förbinder sig att genomgå högskolepedagogisk utbildning under de två första anställningsåren. Potential att utveckla och leda utbildnings- och forskningsverksamhet. Dokumenterad erfarenhet av att bedriva forskning inom området

Vi ser även att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har omfattande kunskaper inom psykologi, funktionshinderområdet, äldreområdet och inom området försörjning och arbetsmarknad.

Vi ser det även som meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av praktiskt socialt arbete och om du har deltagit i nationella och internationella forskningsnätverk.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan, senast 2024-08-11.

Till ansökan bifogas följande bilagor i PDF-format: 

 • Personligt brev
 • CV
 • Styrkt meritförteckning
 • Referenser
 • Publikationslista
 • 3 utvalda publikationer
 • Pedagogisk meritportfölj
 • Doktorsavhandling
 • Vidimerade intyg och examensbevis

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.
Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 februari 2025
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2577-211
Kontakt
 • Thorbjörn Ahlgren, +4636-101334
Facklig företrädare
 • Frida Liabäck, Saco-s, +4636-101480
 • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
 • Roger Sandberg, Lärarförbundet, +4636-101214
Publicerat 2024-06-20
Sista ansökningsdag 2024-08-11
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb