Tekniska Högskolan i Jönköping, Byggnadsteknik och Belysningsvetenskap

Tekniska Högskolan är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi erbjuder attraktiva tekniska utbildningar på grund- och avancerad nivå och bedriver avancerad forskning inom en rad teknikområden. Tekniska högskolan har examensrättigheter för forskarutbildning inom den övergripande inriktningen industriell produktframtagning. Genom samverkan utvecklar vi ny teknik och sprider ny kunskap för att stärka företags konkurrenskraft. Hos oss arbetar du nära dina kollegor i en internationell miljö med stora möjligheter att påverka och utvecklas.

Avdelningen för Byggnadsteknik och Belysningsvetenskap består av ca 25 medarbetare. Vi ger utbildningar på samtliga nivåer samt uppdragsutbildningar till såväl privat näringsliv som till offentlig sektor.

Ljusdesign är ett ämne som växer snabbt varpå vi nu söker en driven och initiativrik Universitetlektor som kan hjälpa oss att utveckla forskningen och utbildningen inom området.

Arbetsuppgifter

Du kommer både att undervisa och forska inom ljusdesign samt ansvara för tillhörande administration. Undervisningen sker på såväl svenska som på engelska. Du kommer även att arbeta med pedagogisk utveckling av kurser för våra byggingenjörsstudenter. Du kommer att samverka med det omgivande samhället med syftet att hålla undervisningen tätt knuten till branschens utveckling samt omvänt att utbildningen bidrar till branschens utveckling.

Forskningen sker uteslutande som samverkansprojekt, framförallt med företag i regionen och du kommer att aktivt delta i projektansökningar.

Kvalifikationer

Vi söker en god pedagog med erfarenhet av samarbetsprojekt i en tvärvetenskaplig miljö och med en god publikationsbakgrund, gärna med refereegranskade artiklar. Vi ser gärna att du har god kunskap om nuvarande och framväxande belysningsteknik.

Du behöver ha en doktorsexamen inom för tjänsten relevant ämne, exempelvis belysningsteknik, arkitektur, byggnadsfysik eller motsvarande. Du behöver ha en dokumenterad erfarenhet av undervisning på universitetsnivå eller motsvarande yrkeslivserfarenhet. Du behöver även ha erfarenhet av att handleda examensarbeten på grund- och avancerad nivå samt kunskaper i datamodellering, gärna simuleringsverktyg inom belysning och/eller byggnadsteknik.  

Du behöver kunna kommunicera på både svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att handleda doktorander samt praktisk erfarenhet av ljusdesign i en professionell miljö inom belysningsbranchen.

Villkor

Anställningen är tillsvidare med en omfattning om heltid. Provanställning tillämpas vanligen. Startdatum 1 januari 2018, eller enligt överenskommelse. Kollektivavtal tillämpas och individuell lönesättning tillämpas.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till:
Avdelningschef, Thomas Olsson, thomas.olsson@ju.se
Professor, Myriam Aries, myriam.aries@ju.se

Fackliga representanter:
Saco-S, Mikael Palmgren, mikael.palmgren@ju.se eller OFR, Thomas Axelsson, thomas.axelsson@ju.se.

Du når samtliga via växeln 036-10 1000.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 14 september, 2017.  Ansökan görs nedan eller via https://ju.mynetworkglobal.com/se/what:job/jobID:159761/. Ansökan behöver innehålla:

- personligt brev
- CV, med eventuell lista på publikationer
- styrkta kopior på examina
- kontaktuppgifter till två referenser

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2017/2714-221
Kontakt
  • Thomas Olsson, 036-101956
  • Myriam Aries, 036-101522
Facklig företrädare
  • Thomas Axelsson, OFR, 036-10 10 76
  • Mikael Palmgren, Saco-s, 036-10 16 47
Publicerat 2017-08-07
Sista ansökningsdag 2017-09-14

Wróć do ofert pracy