Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Till avdelningen för språk och kommunikation vid Högskolan för lärande och kommunikation söker vi nu en engagerad lektor i svenska som andraspråk. Vi söker dig som är disputerad i svenska som andraspråk eller närliggande ämne, och som vill arbeta i en stimulerande miljö med goda utvecklingsmöjligheter och trevliga kollegor där samverkan och studentnöjdheten står i fokus.

Forskning inom HLK organiseras i olika forskningsmiljöer och avdelningens kollegor medverkar i flera av dessa miljöer. Forskningsinriktningen Lärandepraktiker i och utanför skolan (LPS) rymmer tre forskningsgrupper som på olika sätt utforskar lärande i relation till exempelvis kulturalitet, identitet och hållbarhet. Läs gärna mer under forskning på ju.se.

ARBETSUPPGIFTER

Vi värdesätter din bakgrund och dina erfarenheter och erbjuder dig ett varierat arbete med nära samarbete med kollegor och studenter.

I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår:

 • att utveckla, planera och genomföra undervisning på fristående kurser
 • att handleda och examinera självständiga arbeten och examensarbeten
 • att genomföra VFU-besök
 • att bidra till forskningsaktiviteten inom ramen för någon av HLKs forskningsmiljöer
 • att medverka i högskolans övriga verksamheter, som uppdragsutbildning och administrativt arbete.

 

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har doktorsexamen i svenska som andraspråk eller närliggande ämne. Du har mycket goda kunskaper i både engelska och svenska och har dokumenterad pedagogisk skicklighet. Du har genomgått högskolepedagogisk utbildning eller har på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper och förbinder dig att genomgå högskolepedagogisk utbildning under de två första anställningsåren. Vi vill att du kan påvisa god förmåga att samverka med omvärlden samt god ledarskapsförmåga. Det är meriterande om du tidigare har blivit beviljad externfinansierad forskning.

Som person är du drivande och tar stort ansvar för ditt arbete. Du kan påvisa god förmåga att planera och organisera ditt arbete och du har god förmåga att samarbeta med andra.

Vid bedömning av de sökande kommer lika stor vikt fästas vid den vetenskapliga som den pedagogiska skickligheten. Stor vikt kommer också att läggas vid din personliga lämplighet. 

ANSTÄLLNING

Tjänsten är tillsvidare på heltid, och inleds normalt med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstidsvillkor: Årsarbetstid för lärare enligt högskolans kollektivavtal.

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-31.
Ansökan skickas in via vårt rekryteringssystem. Bilagor föredras i PDF-format.

Ansökan ska innehålla:

 • Avsiktsförklaring
 • Styrkt meritförteckning
 • Kortfattad beskrivning av pedagogisk och vetenskaplig verksamhet
 • Publikationslista
 • De vetenskapliga arbeten som åberopas som grund för anställningen, max 5 st.
 • Referenser och löneanspråk
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överrenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1521-221
Kontakt
 • Cecilia Mörner, Avdelningschef, +46 36-10 1378
 • Ylva Lindberg, Forskningschef, +46 36-10 1495
Facklig företrädare
 • Johan Bäcklund, Saco-S, +46 36-10 1425
 • Rebecka Florin Sädbom, Lärarförbundet, +46 36-10 1482
Publicerat 2019-04-12
Sista ansökningsdag 2019-08-31

Wróć do ofert pracy