Hälsohögskolan, Avdelningen för naturvetenskap och biomedicin

Hälsohögskolan är en del av Jönköping University och ett av de ledande lärosätena i landet för akademiska studier inom hälsa, vård och socialt arbete. Vi arbetar tvärvetenskapligt med inriktning mot praktisk nytta. Vi är en organisation som ger dig kompetensutveckling och möjligheter att vara med och påverka.

På avdelningen för naturvetenskap och biomedicin (ANB) finns fyra olika utbildningsprogram: röntgensjuksköterskeprogrammet, tandhygienistprogrammet och biomedicinsk analytiker med två inriktningar (labb och klinisk fysiologi). Det är en dynamisk arbetsplats som präglas av ett antal olika professioner. Vi har goda och etablerade samarbeten inom utbildning och forskning såväl nationellt som internationellt. ANB står för gedigen kompetens och har bra förutsättningar för att såväl personal som studenter ska utvecklas.

Vi söker just nu en universitetsadjunkt eller universitetslektor inom radiografi.
Den vetenskapliga grunden för radiografi är tvärvetenskaplig och hämtar kunskaper från medicin, fysik, teknologi och omvårdnad. Radiografi är knutet till kunskapsområdet bild och funktion. Detta omfattar utförande av undersökningar och behandlingar relaterat till patientens specifika omvårdnadsbehov. Centralt i radiografi är mötet mellan röntgensjuksköterska och patient. Mötet är kort och bygger på respekt, tillit och bevarande av integritet.

ARBETSUPPGIFTER
Som universitetsadjunkt eller universitetslektor i radiografi kommer du undervisa och examinera både teoretiskt och praktiskt. Du kommer även att handleda studenterna. Du får möjlighet att arbeta med utveckling och fördjupning av program och kurser främst inom röntgensjuksköterskeprogrammet men även inom andra ämnen och områden inom Hälsohögskolans verksamhet. I tjänsten ingår pedagogisk utveckling och administrativt arbete inom exempelvis kursadministration.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad röntgensjuksköterska och har klinisk erfarenhet. Du har ett genuint intresse av pedagogisk verksamhet och har genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. Man förbinder sig att genomgå högskolepedagogisk utbildning under de två första anställningsåren. Du behöver behärska svenska i både tal och skrift.

Du bör vara flexibel och ha en förmåga att anpassa din undervisning till studenter med olika förkunskaper. Du behöver även ha en god samarbetsförmåga och ett stort intresse för pedagogisk utveckling.

För en tjänst som universitetsadjunkt söker vi dig som har en magisterexamen eller motsvarande kompetens av betydelse för verksamheten. Det är meriterande om du har en licentiatexamen. Du har även god förmåga att utveckla utbildning.

För en tjänst som universitetslektor söker vi dig som har avlagt doktorsexamen inom radiografi eller motsvarande område. Du har potential att utveckla och leda utbildningsverksamhet och forskningsverksamhet. Du behöver även ha visat god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt eller universitetslektor vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University. 

VILLKOR
Tjänsten är en tillsvidareanställning på minst halvtid, provanställning tillämpas vanligen. Startdatum är snarast eller enligt överenskommelse.

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan senast 1 oktober 2019

Ansökan som universitetsadjunkt ska omfatta följande bilagor:

 • CV och personligt brev
 • Beskrivning av pedagogisk skicklighet
 • Styrkt meritförteckning

Ansökan som universitetslektor ska omfatta följande bilagor:

 • följebrev med information om den sökande
 • avsiktsförklaring (max 2 sidor) (bilaga 1)
 • styrkt meritförteckning/CV (bilaga 2)
 • vidimerat doktorsexamensbevis (bilaga 3)
 • intyg på genomgångna högskolepedagogiska kurser (vidimerat) (bilaga 4)
 • en mer omfattande redogörelse för de meriter som kommer bedömas av sakkunniga (bilaga 5)
 • maximalt fem mest relevanta refereegranskade publikationerna för det sökta lektoratet (bilaga 6a, 6b, ...)
 • publikationslista (bilaga 7)
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%-100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3201-221
Kontakt
 • Berit Møller Christensen, +46 36-10 1297, programansvarig
Facklig företrädare
 • Emma Kramer, Lärarförbundet, +46 36-10 1328
 • Nina Gunnarsson, Saco-S, +46 36-10 1707
Publicerat 2019-09-03
Sista ansökningsdag 2019-10-01

Wróć do ofert pracy