Tekniska Högskolan i Jönköping, Datateknik och informatik

Tekniska Högskolan är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi erbjuder attraktiva tekniska utbildningar på grund- och avancerad nivå och bedriver avancerad forskning inom en rad teknikområden. Tekniska högskolan har examensrättigheter för forskarutbildning inom den övergripande inriktningen industriell produktframtagning. Genom samverkan utvecklar vi ny teknik och sprider ny kunskap för att stärka företags konkurrenskraft. Hos oss arbetar du nära dina kollegor i en internationell miljö med stora möjligheter att påverka och utvecklas.

På avdelningen för Datateknik och Informatik bedrivs forskning inom såväl datateknik som informatik. Det nyligen etablerade Jönköping AI Lab (JAIL) består av två professorer, tre docenter och tre disputerade forskare samt därtill knutna doktorander och laboratorieingenjörer. Den huvudsakliga forskningsinriktningen är tillämpad artificiell intelligens i samverkan med omgivande samhälle och näringsliv. Vi fokuserar på teori och metod från informationsutvinning, maskininlärning och semantiska teknologier. JAIL är idag den största forskargruppen på avdelningen och utvecklingen går starkt framåt.
Avdelningen ger utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Undervisning bedrivs genom kandidat- master- och ingenjörsutbildningar som spänner från grafisk design till mjukvaruutveckling och artificiell intelligens. Forskningen som bedrivs vid avdelningen stödjer utbildningsutbudet. Vi är trettiotalet medarbetare på avdelningen varav ca hälften är disputerade.

Vi söker nu en universitetslektor i informationsteknik med inriktning mot informationssäkerhet.

ARBETSUPPGIFTER

I rollen som universitetslektor kommer du primärt att bedriva forskning och utbildning. Typiska arbetsuppgifter är undervisning, där handledning och examination av examensarbeten på såväl grundläggande som avancerad nivå ingår samt handledning av doktorander. Du kommer också att delta i forskningsprojekt och vid framtagande av ansökningar om externa forskningsanslag. Du deltar i forskningen, företrädesvis i samproduktion med näringslivet och samverkar med omgivande samhälle.

Ytterligare arbetsuppgifter:

 • Kurs- och programutveckling;
 • självständig planering och exekvering av forskning, samt spridning av forskningsresultat genom publicering.

 

KVALIFIKATIONER

För att kvalificeras som universitetslektor hos oss på JU skall du ha avlagt doktorsexamen inom, för tjänsten relevant område. Du har potential att utveckla och leda utbildnings- och forskningsverksamhet och har visat god förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt.

Specifika krav för den här tjänsten är att du har god kunskap om olika standarder och ledningssystem för informationssäkerhet. Du ska ha erfarenhet av att bedriva undervisning inom områden kopplade till informationssäkerhet, datakommunikation, nätverksteknik, IT-infrastruktur och närliggande områden. Du ska inneha förmågan att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal samt skrift.

Det är meriterande om du har:

 • Styrkt erfarenhet av att utveckla kurser och/eller program på grundnivå och/eller avancerad nivå;
 • styrkt erfarenhet av att i konkurrens erhålla externa forskningsanslag från finansiärer relevanta för en svensk kontext;
 • styrkt erfarenhet av uppsatshandledning på grundnivå, avancerad nivå och/eller forskarnivå;
 • möjlighet att undervisa i kurser på angränsande program på avdelningen, t.ex. mjukvaruutveckling, inbyggda system, etc.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetslektor vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University. Vi välkomnar även sökande som når upp till behörighetskraven för en tjänst som biträdande lektor.

 

INFORMATION

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, med start i januari 2021, eller enligt överenskommelse.

Kollektivavtal och individuell lönesättning tillämpas.

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan, senast den 27 oktober

Din ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev;
 • cv;
 • referenser;
 • publikationslista med citeringsdata;
 • vidimerade intyg samt doktorsexamina;
 • pedagogisk meritportfölj.


Vi kommer inte köpa några rekryteringstjänster och undanbeder oss därför sådana säljsamtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Januari 2021, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3976-221
Kontakt
 • Anders Arvidsson, +46 36-10 1572
Facklig företrädare
 • Mikael Palmgren, Saco-S, +46 36-10 1647
 • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
Publicerat 2020-10-19
Sista ansökningsdag 2020-10-27

Wróć do ofert pracy