Högskoleservice, Studentstöd och service

Högskoleservice är en del av Jönköping University. Med vår stora bredd tillhandahåller vi väsentligen all stödverksamhet. Förutom Högskolebiblioteket och infrastruktur i form av byggnader och nätverk erbjuder vi bland annat studieadministration, studie- och karriärvägledning, IT-service, vaktmästeri, kommunikation och marknadsföring samt ekonomi- och personaladministration. Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar många människor och har stora möjligheter att utvecklas.

Studenthälsan vid Jönköping University arbetar med förebyggande och behandlande hälsovård för studenter. Till Studenthälsan söker sig studenter som har svårt att klara sina studier pga. psykiska, sociala eller andra problem. Ett studenthälsoteam bestående av kurator, KBT-terapeuter och sjuksköterska arbetar förebyggande och behandlande, såväl individuellt som i grupp.

 

ARBETSUPPGIFTER

Kuratorstjänsten förutsätter en medarbetare som vill arbeta i team mot gemensamt satta mål. Till Studenthälsan söker sig studenter som har svårt att klara sina studier pga. psykiska, sociala eller andra problem. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta förebyggande med hälsofrämjande friskvårdsarbete i kombination med att erbjuda stödsamtal/rådgivning med studenter enskilt och i grupp.

I tjänsten ingår också att medverka i interna och externa nätverk och projekt. Kurator ingår i högskolans krisgrupp för studenter. Kursverksamhet och föreläsningar kan förekomma.

Läs mer om Studenthälsan

 

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en socionomexamen eller vad vi bedömer som motsvarande. Tjänsten kräver minst 2 års erfarenhet av psykosocialt arbete och intresse av att arbeta med förebyggande arbete samt med stödsamtal/rådgivning på korttidsbasis.

Arbetet innebär möten med både svenska och internationella studenter vilket kräver mycket goda kunskaper både muntligen och skriftligen, i såväl engelska som svenska.

Du är en självständig, drivande, flexibel, ansvarstagande och utåtriktad person som trivs att arbeta i ett mindre team där respekt för kollegor och klienter är en självklarhet.

Erfarenhet av att ha arbetat med unga vuxna, exempelvis från gymnasieskola eller motsvarande är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

INFORMATION
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2021-09-15. Anställningen inleds vanligen med 6 månaders provanställning.
Arbetstidsvillkor: Reglerad arbetstid, flex. Kollektivavtal och individuell lönesättning tillämpas.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-24.
Ansökningarna kommer att hanteras löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Bilagor föredras i PDF-format och ska omfatta:

  • personligt brev och CV
  • referenser
  • styrkt meritförteckning.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-09-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1897-211
Kontakt
  • Andreas Torén, +46 36-10 1064
Facklig företrädare
  • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
  • Sofia Nodén, Saco-S, +46 36-10 1037
Publicerat 2021-05-03
Sista ansökningsdag 2021-05-24

Wróć do ofert pracy